Öğrenciler yararına kermes

Çerkezköy Mimar Sinan Eğitim Kültür Hizmetlerine Yardım Derneği tarafından düzenlenen kermes, dün yoğun bir katılımla açıldı. El işi işlemelerden bay ve bayan giysilerine, çeyizlik eşyalardan ne

Çerkezköy 24.09.2012 19:46:00 0
Öğrenciler yararına kermes

 Çerkezköy Haber - Çerkezköy Mimar Sinan Eğitim Kültür Hizmetlerine Yardım Derneği’nin öğrenciler yararına geleneksel hale getirdiği kermes dün Belediye meydanında açıldı.

 

AÇILIŞA YOĞUN İLGİ

Dün saat 12.30’da gerçekleştirilen açılışa Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, Karaağaç Belediye Başkanı Dr.Özkan Yücel, Velimeşe Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Gökhan İnce, AK Parti İlçe Başkanı Alaaddin Demirbağ, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, Çerkezköy Müftüsü Bayram Şahin, İlçe Jandarma Karakol Komutanı Kıdemli Başçavuş Murat Aydemir, Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı ve Türk İş Tekirdağ Temsilcisi Murat Koçak, Kardeşler Yapı Yönetim Kurulu üyeleri Mustafa Kozuva ve Emre Kozuva, Ak Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Can Danyeli, Çerkezköy Emlakçılar Derneği Başkanı Serkan Karagöz, Çerkezköy Mimar Sinan Eğitim Hizmetlerine Yardım Derneği Başkanı İbrahim Narçın, dernek yöneticileri, okul müdürleri ile çok sayıda davetli katıldı.

 

AÇILIŞ KURDELASI KESİLDİ

Okunan duaların ardından kermesin açılış kurdelesini Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem ile protokol üyeleri birlikte kesti. Açılışın ardından kısa bir konuşma yapan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, öğrenciler yararına düzenlenen kermesin herkese hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu. Açılışın ardından davetliler tarafından gezilen kermes büyük ilgi gördü. Kermeste el emeği, göz nuru çeyizlik eşyalar, bay ve bayan giysileri,  rengarenk dantel örgüler, değişik renk ve desende kumaş boyamalar, nevresim takımları, ev eşyaları ve hediyelik eşyaların yanı sıra, yemek standında da börek, döner, açma, pasta, baklava, mantı, dolma, sarma, reçel, turşu, gözleme, köfte, döner ve içecek çeşitleri satışa sunuldu. Kermes alanının gezilmesinin ardından açılışa katılan protokol üyelerine çeşitli ikramlarda da bulunuldu.

 

10 GÜN AÇIK KALACAK

Kermesten elde edilecek gelirin Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi’nde okuyup Mimar Sinan Öğrenci Yurdu’nda kalan 100 öğrenci için kullanacaklarını belirten Çerkezköy Mimar Sinan Eğitim Hizmetlerine Yardım Derneği Başkanı İbrahim Narçın “Geleneksel hale getirdiğimiz kermesimize katılan bütün davetlilerimize teşekkür ediyorum. Yiyecek standımız Belediye Binasının karşı tarafındaki alanda kurulurken, yine standın arka tarafında bulunan Güven Plaza’nın alt tarafında ise bayanlarımız tarafından el emeği, göz nuru çeyizlik eşyalar, bay ve bayan giysiler,  rengarenk dantel örgüler, değişik renk ve desende kumaş boyamalar, nevresim takımları, ev eşyaları ve hediyelik eşyalar satışa sunuluyor. Kermesimiz ise 10 gün boyunca açık kalacak” diye konuştu.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10