Polisten karikatürlü uyarı

Edirne'de polis, vatandaşları, telefonla dolandırıcılık yapan kişilere karşı karikatürlü afişlerle uyarıyor. Bankaların ATM'lerine yapıştırılan iki kişinin telefonla konuşurken karikatürize ed

Bölgede Gündem 25.09.2012 19:37:00 0
Polisten karikatürlü uyarı

 Çerkezköy Haber - Telefonla yapılan dolandırıcılık olaylarının önüne geçemeyen polis ekipleri, vatandaşları uyarmak için değişik yollar deniyor. Edirne Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri banka ATM'lerine astıkları karikatürlü afişlerle dolandırıcılara karşı uyarılarda bulunuyor. Telefonda konuşan iki kişinin karikatürize edildiği afişte, dolandırıcıların kullandığı yöntem ve karşıda konuşanın doğru ve yanlış davranışlarını gösteren bilgiler yer alıyor.

 

DEVLET VATANDAŞTAN PARA İSTEMEZ

Afişte, telefonda para isteyen kişilere itibar edilmemesi gerektiği vurgulanırken, “Devletimizin hiçbir kurumu veya bu kurumlarda çalışan personeli, sizden kesinlikle herhangi bir şekilde para talebinde bulunmamaktadır. Bu şekilde arayanlar sizi dolandırmak için hareket etmektedirler. İsteklerine itibar etmeyiniz” deniliyor.

 

13 BİN LİRASINI KAPTIRDI

Edirne'de son yaşanan dolandırıcılık olayında geçen hafta Uzunköprü'de polis karakoluna başvuran R.A., telefonla arayan ve kendisini Emniyet Müdürü olarak tanıtan bir kişiye 13 bin 262 lira para gönderdiğini söyledi. Poliste ifade veren R.A., "Beni arayan kişi banka hesaplarıma internet üzerinden girildiği söyledi. Bankada param varsa çekmemi ve verecekleri hesaba yatırmamı istedi. Ben de inanarak A.Ü. hesabına 13 bin 262 bin lira parayı yatırdım, daha sonra aradığımda telefon sürekli kapalı olunca dolandırıldığımı anladım" dedi.

 

Haber / Cem BÜLBÜL


0282 726 91 91
0282 747 65 10