Karaağaç şehidini uğurlayacak

pkk'nın hain ateşi bu defa Tunceli’de alevlendi. Pkk’lı hainler, zırhlı bir aracın güvenliğini sağladığı askeri personel taşıyan sivil plakalı minibüsün geçişi sırasında, yola yerleÅ?

Çerkezköy 25.09.2012 22:13:00 0
Karaağaç şehidini uğurlayacak
Çerkezköy Haber - Bölücü terör örgütünün önceki akşam saat 18.05 sıralarında zırhlı bir askeri aracın güvenliğini sağladığı askeri personel taşıyan sivil plakalı minibüsün geçişi sırasında, bombayı uzaktan kumanda ile patlatması sonucu meydana gelen saldırıda 6 asker ve eşi ile yürüyüşe çıkan 1 kadın şehit düştü.
 
ATEŞ KARAAĞAÇ’A DÜŞTÜ
Hemen hemen her gün onlarca ocağa ateşin düştüğü ülkemizde bu kez şehit ateşi Karaağaç’ı da yakarken, acı haber Karaağaç’taki Dadaş ailesine gecenin karanlığında ulaştı. Karaağaç’ta önceki gece saat 22.00 sıralarında gecenin sessizliğini jandarma ekiplerinin siren sesleri bozdu. Turgut Reis Caddesi Oya Sokak No: 20 adresinde ikamet eden Dadaş ailesine acı haberi Merkez Komutanı Binbaşı Memduh Ceylan, Karaağaç Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel ve Karaağaç Belediye Eski Başkanı İsmet Şimşek sağlık ekipleri nezaretinde verdi. Acı haberin ardından ailenin feryatları adeta Karaağaç semalarını inletti. Baba Cemal Dadaş'ın feryatlarını duyan anne Mihriban Dadaş ve kız kardeş Gizem Dadaş canlarının şehit düştüğünü anlayarak feryat ederken, Dadaş ailesinin feryatları yürekleri dağladı.
 
 
TESKERESİNE 40 GÜN VARDI
Davul zurnalarla Karaağaç'taki baba ocağından asker ocağına gönderilen Şehit Er Kadir Dadaş’ın teskeresine 40 gününün kaldığı öğrenildi.
 
DEV TÜRK BAYRAĞI ASILDI
Türkiye'nin hemen her şehrinden insanın yaşadığı Karaağaç'ta güvenlik güçlerinin bdp binasının çevresinde geniş güvenlik önlemi alması ise dikkatlerden kaçmadı. Acı haberin ardından Karaağaç Belediyesi tarafından beldenin girişine dev ay yıldızlı bayrak asılırken, şehit Er Dadaş’ın evinin bulunduğu Turgut Reis Caddesi de belediye ekipleri tarafından ay yıldızlı bayraklarla donatıldı.
 
ŞEHİT EVİNE AKIN ETTİLER
Acı haberin ardından Çerkezköy ve bölgeden yüzlerce vatandaş şehit evine akın ederken, dün sabah saatlerinde 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Nevzat Taşdeler, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz ve AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ da Şehit Er Kadir Dadaş’ın Karaağaç’taki baba ocağını ziyaret ederek aileye ve yakınlarına başsağlığı diledi.
 
 
KARAAĞAÇ KIRMIZI BEYAZA BÜRÜNDÜ
Karaağaç’taki evler ve sokaklar, ay yıldızlı bayraklarla adeta kırmızı beyaza boyanırken, Karaağaç-Çerkezköy arasında yolcu taşımacılığı yapan minibüsler ve diğer araçlar da ay yıldızlı bayraklarla donatıldı.
 
 
İKİ MİNARE ARASINA DEV BAYRAK
Çerkezköy’de de evler ve sokaklar ay yıldızlı bayraklarla donatılırken, Merkez Osmanlı Camii’nde iki minare arasına 59 metrekarelik dev ay yıldızlı bayrak asıldı.
 
DNA TESTİ İÇİN ANKARA’YA GİTTİLER
Şehit Kadir Dadaş’ın babası Cemal Dadaş ve annesi Mihriban Dadaş, DNA testi için Ankara GATA’ya giderken, saldırıda şehit düşen Kadir Dadaş ve diğer 2 şehit Mehmetçiğin naaşları, kimlik tespitinin ardından ailelerine teslim edilecek.
 

Haber / Cem BÜLBÜL – Türker ÖZKAN – Faik Onur KAYA – Mustafa KOCABAŞ
 
 
 
 

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10