Bu işin peşini bırakmayacağız

Ayyıldız Süt Mamulleri firmasının bacasından çıkan siyah dumanların kendilerini oldukça rahatsız ettiğini belirten Veliköy Cumhuriyet Mahallesi sakinleri, belediyeden yardım istedi. 4 yıldır konuyla ilgili m

Çerkezköy 2.10.2012 22:20:00 0
Bu işin peşini bırakmayacağız

 Çerkezköy Haber - Veliköy Belediyesi 4 yıldır çevreye zarar verdiği tespit edilen Ayyıldız Süt Mamulleri firması ile mücadeleyi sürdürüyor.

 

4 YILDIR UĞRAŞIYORUZ

Veliköy Belediyesi Zabıta Birimi tarafından yapılan kontroller neticesinde, işletmeciliğini Emine Ayyıldız’ın yaptığı Ayyıldız Süt Mamulleri firmasının bacasından kirli siyah duman çıktığını ve konuyla ilgili şimdiye kadar hiçbir önlemin alınmadığını belirten Belediye Başkanı Hanifi Belindir, “4 yıldır bu problem ile uğraşıyoruz. Fakat Belediye olarak yetkimiz bir yerden sonra sınırlandırılıyor” dedi. 

 

ÖNÜMÜZÜ TIKIYORLAR

Ayyıldız Süt Mamulleri firmasının neden olduğu çevre kirliliği konusunun direkt olarak Çevre İl Müdürlüğü yetkisinde olduğunu söyleyen Belindir, “Herhangi bir yaptırım imkanına sahip değiliz.  Biz bu işyerini kapatmak istiyoruz fakat böyle bir yetkimiz de yok. Yapacağımız bir uygulamada Çevre İl Müdürlüğü önümüzü tıkıyor. Fakat biz bu işin peşini bırakmayacağız” ifadelerini kullandı.

 

HAVA YERİNE ZEHİR SOLUYORUZ

Veliköy Cumhuriyet Mahallesi’nde faaliyet gösteren Ayyıldız Süt Mamulleri firmasından çıkan dumanın müthiş derecede mahalle sakinlerine rahatsızlık verdiğini ifade eden mahalle sakini Mülayim Türkan isimli vatandaş, “Bizim belediyemizden başka gidecek bir yerimiz yok. Her gün hava yerine zehir soluyoruz. Umarız bu problem en kısa zamanda çözülür ” dedi. 

 

Haber / Ahmet KARDEŞ

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10