Yürüdük be ya

3 - 4 Ekim “Dünya Yürüyüş Günü” nedeniyle Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye’de 81 il merkezi ve ilçelerde eş zamanlı olarak yürüyüş ve çeşitli etkinlikler düzenlenmesi k

Tekirdağ 4.10.2012 19:40:00 0
Yürüdük be ya

 OBEZİTENİN ÖNÜNE GEÇEBİLİRİZ

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya’nın da katıldığı yürüyüş sahil dolgu sahadan başlayarak Yelken Kulübü'ne kadar devam etti. Halkın yoğun ilgi gösterdiği yürüyüşte; Halk Sağlığı Müdürlüğü’nce 'Obezite ile Mücadele' logolu sticker dağıtıldı. Sağlıklı bir yaşam için herkesin spor yapması gerektiğini vurgulayan Vali Yerlikaya, “Günlük hayatta hepimizin zorlanmadan, kolaylıkla yapabileceği en basit eylem olan yürüyüş ile bile, bu çağın hastalığı olan Obezite’nin önüne geçilebiliriz” dedi.

 

STARTI VALİ YERLİKAYA VERDİ

Tekirdağ’daki yürüyüş sloganı olan ‘yürüyelim be ya’yı da söylemeyi ihmal etmeyen Yerlikaya, “O zaman ne duruyoruz, Haydi Hep Birlikte Yürüyelim Be Ya” diyerek yürüyüşün startını verdi. Yürüyüşe Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Mahmut Akdağ, İl Sağlık Müdürü Mehtap Şen, İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler ve daire müdürleri ile çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı. Yürüyüş sonunda yürüyüşe katılanlara sağlıklı yaşamın simgesi olan “Yeşil Elma”lardan dağıtılırken, yürüyüşe katılanlara Sağlık Müdürlüğü tarafından katılım belgesi de verildi.

 

KATILIM YOĞUNDU

Obezite ile mücadele kapsamında Malkara’da da önceki akşam saat 18.00’da Trakya şiveli ‘‘Yürüyelim be ya’’ sloganı yürüyüş düzenlendi. Atatürk Anıtı önünde Sağlık İlçe Müdürü Refet Çeviker’in konuşmasının ardından başlayan yürüyüşe; Malkara Belediye Başkanı Birol Kaya, İlçe Emniyet Müdürü Behçet Alkan, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Remzi BARIŞ, Sağlık Grup Başkanı Refet Çeviker, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Sedat Akbıyık, Belediye Başkan Yardımcıları Nermin Tuna ve Hasan Eğilmez, Belediye Meclis Üyeleri, daire müdürleri, sağlık çalışanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Hükümet Konağı Atatürk Anıtı önünden başlayan yürüyüş, 14 Kasım Stadyumu’nda sona erdi.

 

ÇORLU’DA DA DÜZENLENDİ

Çorlu’da Bülent Ecevit Bulvarı'ndaki Devlet Hastanesi'nin önünde toplanan yaklaşık 60 kişilik grup, polis ve sağlık ekiplerinin kontrolünde Bülent Ecevit Bulvar Yolu'nu takip ederek, Mükerrem Ali Kayan Okulu kavşağına kadar yürüdü. Yürüyüş öncesi konuşan Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan, sağlıklı her insanın yoğun iş temposunun yanında her gün mutlaka belli bir mesafe yürüyüş yapması gerektiğini ifade ederek, yürüyüşün, en sağlıklı ve iyi sporlardan biri olduğunu belirtti. Yürüyüşe Çorlu Kaymakamı Doğan, Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Kemaleddin Avcı, Çorlu Emniyet Müdürü İsmail Şardağı, kamu kurum temsilcileri ve Ak Parti Kadın Kolları üyeleri katıldı. Yürüyüşün ardından Çorlu Toplum Sağlığı Merkezi tarafından katılımcılara yeşil elma dağıtıldı. Tekirdağ’ın diğer ilçelerinde de yürüyüşler düzenlendi.

 

Haber / Gökhan TEKER

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10