Halka hizmet Hakk’a hizmetse, gerisi teferruattır

Çerkezköy Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın dün saat 15.00’da Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen 2. oturumunda, bir önceki toplantıda komisyonlara havale edilen gündem maddeler

Çerkezköy 4.10.2012 19:40:00 0
Halka hizmet Hakk’a hizmetse, gerisi teferruattır

 3 ÜYE MAZERETLİ

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya AK Partili Meclis Üyesi Habip Bilgin, Cumhuriyet Halk Partili Meclis Üyesi Yüksel Sevil ve Demokrat Partili Meclis Üyesi Asuman Azak katılmadı. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilciliği’nin Gaziler Gezisi konulu dilekçesinin gündem maddelerine eklenmesi oybirliği ile kabul edildi.

 

10 YILLIĞINA KİRALANACAK

Toplantının ilk gündem maddesinde bir önceki toplantıda Bütçe Komisyonu’na havale edilen Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün Kartal Tepe Piknik Alanı’nın 10 yıllığına kiralanmasına ilişkin talebi görüşüldü. Komisyonun ilgili alanın 10 yıllığına kiralanmasına ilişkin oybirliği ile aldığı tavsiye kararı meclis tarafından da oybirliği ile kabul edildi.

 

BU İŞİN USTASI İLLER BANKASI

Toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise bir önceki toplantıda yine Bütçe Komisyonu’na gönderilen Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü’nün Kanalizasyon ve Kolektör Hattı Projelendirmesi için İller Bankası’ndan kredi kullanılmasına ilişkin dilekçesi görüşüldü. Belediye Başkanı Ali Ertem, proje bedelinin yüzde 50’lik kısmının İller Bankası tarafından hibe şeklinde karşılanacağını belirterek, “Çalışmalara bir an önce başlanılması halinde proje en geç 1.5 yıl içinde tamamlanır. İller Bankası bu işi en iyi bilen kurumdur. Onlar çalışmaları yürütecek. Belediyelerimiz de borçlandırılacaktır” dedi. Komisyonun oybirliği ile aldığı tavsiye kararı meclis tarafından da oybirliği ile kabul edilerek karara bağlandı. 

 

TAKAS KABUL EDİLDİ

Seza Fıçıcıoğlu’nun takas talebinin görüşüldüğü gündem maddesi hakkında açıklama yapan İmar ve Şehircilik Müdürü Esra Hasanoğlu, “Takasta belediyemizce verilecek hisse miktarı, bir önceki toplantıda belirtildiği gibi 659 metrekare değil, 542 metrekaredir. 804 ada 5 parsel ile 805 ada 3 parselde bulunan Seza Fıçıcıoğlu’na ait toplam 681 metrekarelik hisse ile 804 ada 6 parsel ve 805 ada 4, 5, 6, 16 ve 17 parsellerdeki 542 metrekarelik belediye hissesinin takası İmar Komisyonu’nca uygun görüldü” bilgisini verdi.    

 

OYBİRLİĞİ İLE KABUL EDİLMEYEN TEK MADDE

Toplantının bir sonraki gündem maddesinde CHP’li meclis üyeleri Cengiz Eker, Faruk Bal, R. Ziya Pekdoğan, Mehmet Yıldırım, Edip Bülent Uğraş, Yüksel Sevil, Halil Demirkıran ve Aktaş Gürel’in itirazlarına ilişkin İmar Komisyonu’nun raporu görüşüldü. Söz konusu gündem maddesinin oybirliği ile karara bağlanmayan tek gündem maddesi olduğuna dikkat çeken Başkan Ali Ertem, komisyonda itirazın kabulü doğrultusunda oy veren meclis üyeleri Faruk Bal ve Aktaş Güler’in düşüncelerini dinlemek istediğini ifade etti.

 

KARŞI DEĞİLİZ

Kent Konseyi Binası yapımına karşı olmadıklarını söyleyen CHP’li meclis üyesi Faruk Bal, “Biz Çerkezköy’ün girişinde bulunan söz konusu yeşil alanın korunmasını istiyoruz. Kent Konseyi Binası yapımı yerine, bir dairenin kiralanarak kendilerine tahsis edilmesinin daha uygun olacağını düşündük ve bu nedenle itirazda bulunduk” dedi.

 

RAHATSIZLIK VERMEYECEK

Yapılacak Kent Konseyi Binası’nın toplamda 350 metrekarelik bir alanı kaplayacağını ve tek kat üzerine inşa edileceğini ifade eden AK Partili Meclis Üyesi Hasan İşcan, “Yeşil alanın kapanması diye bir şey söz konusu değil. Görsellik adına ilçeye rahatsızlık verecek bir yapıya herkesten önce biz karşı çıkarız. Kent Konseyi Binası 3 dönümlük yeşil alan içinde gayet göze hoş bir görünümle inşa edilecek” dedi. 

 

‘KENT KONSEYİ BİNAMIZ’ DİYEBİLMELİYİZ

Kent Konseyi Binası’nın ilçenin prestij binalarından biri olacağını ve ulaşımı kolay bir yerde yapılması gerektiğini belirten AK Partili Meclis Üyesi Aynur Düzgünel de söz konusu alanda bahçe düzenlenmesi, ağaçlandırma ve peyzaj çalışmalarının da yapılacağını ifade ederek, “Projenin tamamlanması ile yarın hepimizin gurur duyacağı bir yapı ortaya çıkacak. Göğsümüzü gere gere ‘İşte bizim Kent Konseyi binamız’ diyebileceğimiz bir çalışma olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

 

BİZ SİZİZ

Toplantıda hazır bulunan Kent Konseyi Başkanı Ahmet Gayretli ise Kent Konseyi kavramının zamanla daha iyi anlaşılacağını belirterek, “Kent Konseyi partiler üstü bir kurumdur. Belediye Başkanımız genel kurul üyemiz. Birçok meclis üyesi arkadaşımız, Kent Konseyi çalışma gruplarında görevli kişiler. Dolayısıyla biz siziz” dedi.

 

AKLISELİM BİR KARAR BEKLİYORUZ

350 metrekarelik tek katlı bir yapının Çerkezköy’ün yeşil alanına vereceği zararın ne boyutta olacağının iyi düşünülmesi gerektiğini söyleyen Gayretli, “Kısır çekişmelerden arınmalıyız. Halka hizmet Hakka hizmetse eğer gerisi teferruattır. Meclisimizden aklıselim bir karar çıkmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

 

1 METREKARE EKSİLMEMİŞTİR

Projenin söz konusu alanda yapılmasına karşı çıkan meclis üyelerine de hak verdiğini belirten Başkan Ali Ertem, “Arkadaşlarımızın endişesi mevcut yeşil alanların eksilecek olmasıdır. Halbuki bir eksilme olmayacak. Burada azalan yeşil alanın, başka bir yerde ihdası yapılacaktır. 10 yıllık görevimiz boyunca yeşil alanlarımızdan 1 metrekare dahi eksilmemiştir” dedi.

 

OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ

İlçede yeşil alanların korumasının belediye ve kurumlar tarafından yapıldığını söyleyen Başkan Ertem, “Yeşil alanları koruma konusunda bir süreklilik sağlamamız mümkün değil. Vatandaşlarımızın da bu konuda bilinçli olduğu söylenemez. Birçok esnafımız dükkanının önünü kapatıyor diye kaldırımdaki ağaçları kesiyor. 3 dönümlük alanda yapılacak 350 metrekarelik Kent Konseyi Binası ile buradaki ağaçları da koruma altına almış olacağız. Kendilerinin bu konuyu bir görev addedeceklerinden şüphem yok” dedi ve ilgili komisyon kararının oybirliği ile karara bağlanmasını arzuladığını söyledi. Gündem maddesi CHP grubunun red oyuna karşılık oyçokluğu ile kabul edildi.  

 

KONUT ALANLARI TİCARET ALANI OLDU

Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde ‘Malkoçoğlu Caddesi Pınarça Deresi ile Devlet Hastanesi arasında kalan kısma ait imar planı değişikliği’ konusunda İmar Komisyonu’nun raporu görüşüldü. Konuyla ilgili görüşlerini paylaşan Ali Ertem, “Çerkezköy sürekli gelişiyor. Bu nedenle gelişmekte olan bölgelerdeki konut fonksiyonlu alanlara ticaret fonksiyonu kazandırmalıyız. Söz konusu alanda yatırımların yapılabilmesi için gerekli imar plan değişikliklerinin gerçekleşmesi gerekiyor” dedi. Komisyonun oybirliği ile aldığı tavsiye kararı meclis tarafından da oybirliği ile kabul edildi.

 

GAZİLERİMİZİ GERİ ÇEVİREMEYİZ

Toplantının son gündem maddesinde Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilciliği’nin Gaziler Gezisi talebi görüşüldü. Gazilerin isteğini bugüne kadar geri çevirmediklerini bundan sonra da çevirmeyeceklerini söyleyen Ertem, “74 harbinde savaşmaya gittikleri Kıbrıs’a bu kez gezmek için gitmek istediler. Toplam 59 gazi ve gazi eşi ile birlikte aralarında 2 basın mensubu, askeri personel ve belediye görevlilerinin bulunacağı gezi kapsamında 70 kişilik kontenjan açmayı düşünüyoruz. İsteyen meclis üyelerimiz de gazilerimize bu anlamlı günde eşlik edebilir” dedi. Gazilerin talebi oybirliği ile kabul edildi.   

 

HELALLİK İSTEDİ

17 Ekim-3 Kasım tarihleri arasında kutsal topraklara giderek ‘Hac’ vazifesini yerine getireceğini belirten Ali Ertem, “Varsa benim hakkım canı gönülden helal olsun. Sizlerin de bende hakkı vardır muhakkak. Hakkınızı helal edin” dedi ve bütün meclis üyelerinden helallik aldı. Ertem bir sonraki meclis toplantısının 3 Kasım Cuma günü saat 14.00’da yapılacağını ifade etti.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10