Cami bahçesindeki çay işletmesi kaldırılıyor

Edirne'deki tarihi Üç Şerefli Camii'nin bahçesinde 7 yıldır faaliyet gösteren çay bahçesinin, Edirne Valisi Hasan Duruer'in talimatıyla kaldırılması kararlaştırıldı. Kira sözleşmesi Vakıflar Edir

Bölgede Gündem 5.10.2012 19:29:00 0
Cami bahçesindeki çay işletmesi kaldırılıyor

 Çerkezköy Haber - Edirne'de göreve başlamasının ardından kentteki tarihi eserlere büyük önem veren Vali Hasan Duruer, Babademirtaş Mahallesi'ndeki tarihi Üç Şerefli Camii'nin bahçesindeki çay bahçesinin de kaldırılmasına ilişkin talimat verdi.

 

OCAK AYINA KADAR SÜRE TANINDI

Çay bahçesinin camiye yakın kesimlerinde bulunan çadırları kaldıran Vali Duruer, tarihi dokuya uymadığı gerekçesiyle kira sözleşmesi feshedilerek işletmenin kapatılması talimatı verdi. Sorumluluğu Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nde olan ve Rasim Özgün'e sözleşmeyle kiralanan çay bahçesine ait alanın tahliye edilmesi için Ocak ayına kadar süre tanındı. 7 yıldır, yıllık kira artışına bağlı olarak devam eden sözleşmesi feshedilen ve 4 kişinin çalıştığı çay bahçesinde 200 imza toplayan vatandaşlar Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne itiraz etti. Ancak Vali Hasan Duruer'in talimatı nedeniyle başvuru kabul edilmedi.

 

AĞAÇLAR DA KESİLDİ

Cami bahçesindeki 5 ağaç da Edirne Valisi Hasan Duruer'in talimatıyla kesildi. Tarihi eserlerin bahçelerinde çok ciddi bir 'keşmekeşlik' olduğunu belirten Vali Duruer “Edirne, Türkiye'nin tarihi, kimliği, tarımsal, kültürel açısından en önemli şehirlerinden biri. Coğrafi konum itibariyle Balkanlar'ın merkezi olarak görüyorum. Tarihi eserlerin bahçelerinde çok ciddi bir keşmekeşlik var. Çok ciddi bir karmaşa var. Ağaç her yerde güzeldir. Fakat tarihi eserlerin önüne örten ağaç olmaz. Dünyanın neresine giderseniz gidin, tarihi eserler önünde bodur ağaçlar dikilir, güzellikleri örtmez” dedi.

 

Haber / Türker ÖZKAN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10