Rüşvete Cuma randevusu

Edirne'de emlak komisyoncusundan bin lira rüşvet aldığı iddiasıyla, polis tarafından gizli kamerayla tespit edilerek yakalanan 46 yaşındaki Tapu Müdürü Halil İbrahim Efekan ile tapu işlemlerinin hızlandırÄ?

Bölgede Gündem 7.10.2012 13:45:00 0
Rüşvete Cuma randevusu

 Çerkezköy Haber - Edirne Cumhuriyet Savcısı Murat Yiğiter'in yürüttüğü soruşturma kapsamında, rüşvet aldığı iddia edilen Edirne Tapu Müdürü Halil İbrahim Efekan ve tapudaki işlemlerin hızlı yapılması için rüşvet verdiği iddia edilen emlakçı Ayhan Süzen hakkındaki soruşturma tamamlandı.

 

SORUŞTURMA TAMAMLANDI

2'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, Tapu Müdürü Efekan'ın kendisini çağırarak 'Borçların birikti, ödeme yapma zamanı geldi' dedikten sonra rüşvet istediğini ihbar eden emlakçı 27 yaşındaki Sezer Alan ifadesinde, "Emlakçı olarak olaydan bir gün önce 8 tane tapuda satış işlemi yaptım. Her biri için de benden Müdür Bey 50 lira istedi. Ayrıca geçen seneden birikmiş 700 lira borcum olduğunu, bunların hepsini vermem gerektiğini söyledi. Her satış başına 50 lira, kat irtifakı için de 25 lira para alıyor. Tapuda eli yavaş memur ile hızlı memur arasında 3 günlük fark oluşuyor. Bu da bir emlakçı için para kaybı demektir" dedi.

 

HER KAT SATIŞINA 50 LİRA

Savcılık talimatıyla polisin düzenlediği kameralı operasyonun anlatıldığı iddianamede, Tapu Müdürü Halil İbrahim Efekan'ın emlakçı Sezer Alan'dan bin lira, dosyada rüşvet vermekle suçlanan Ayhan Süzen'den ise bin 640 lira rüşvet aldığı, Tapu Müdürlüğü'ndeki her kat satışı için 50, kat irtifakı işlemleri de içinde 25 lira rüşvet alındığı belirtildi.

 

CUMA RÜŞVETİ

Cumhuriyet Savcısı Murat Yiğiter iddianamesinde, Tapu Müdürü Efekan'ın hafta içi yapılan işlemler için emlakçılarla cuma günü mesai sonrasına randevulaşıp 'rüşvet aldığı' iddiasına yer verdi. 29 Haziran Cuma günü emlakçı Sezer Alan ve Ayhan Süzen'den para almasıyla bu iddianın doğrulandığı ifade edilen iddianamede, "Cuma günü emlakçılarla randevulaşıp işlerin hızlı yapılması karşılığı rüşvet aldığı şeklindeki iddianın doğrulandığı" ifadelerine yer verildi. Cumhuriyet Savcısı Yiğiter, Edirne 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne açtığı davada Efekan'ın rüşvet almak suçundan, Ayhan Süzen'in ise rüşvet vermek suçundan 4 yıldan 12 yıla kadar hapsini istedi. Edirne Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla polis ekiplerince ihbarcı olan emlakçı üzerine yerleştirilen gizli kamerayla elde edilen görüntüler rüşvet suçlamasının en büyük delili olarak gösteriliyor. Operasyonda gözaltına alındıktan sonra nöbetçi mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Efekan savcının itirazı üzerine tutuklanmış, ancak avukatlarının yaptığı başvuru üzeri yeniden serbest bırakılmıştı. Savcılık, Efekan ve Süzen ile birlikte gözaltına alınan ancak ifadelerinin ardından serbest bırakılan tapu memuru Ü.A., emlakçı E.H. ve A.F. hakkında rüşvet suçundan kovuşturmaya yer olmadığına dair karar vererek dosyadan çıkardı.

 

Haber / Cihangir ARIK

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10