Tekirdağ Barosu genel kurulu yapıldı

Tekirdağ Barosu’nun genel kurulu hafta sonu yapıldı. Tekirdağ Baro başkanlığı koltuğunu 8 yıl aradan sonra ilk kez Tekirdağ Barosu üyesi bir avukat aldı. En yakın rakibine sadece 6 oy fark atarak seçilen Ne

Tekirdağ 8.10.2012 21:26:00 0
Tekirdağ Barosu genel kurulu yapıldı

 Çerkezköy Haber - Tekirdağ Barosu’nun genel kurulu hafta sonu Valilik Kültür Merkezi Salonu’nda yapıldı.

 

3 ADAY YARIŞTI

Yapılan seçimlere başkanlık için Çorlu adayı Avukat Mehmet Haraç, Çerkezköy adayı Avukat Engin Özden ile Tekirdağ, Malkara, Şarköy, Muratlı, Hayrabolu ve merkez de kayıtlı bulunan avukatların desteklediği Avukat Nevzat Teker yarıştı.

 

BAŞKANLIĞA TEKER SEÇİLDİ

506 delegenin kayıtlı olduğu Tekirdağ Barosunun seçimlerinde 410 oy kullanıldı. 402 oyun geçerli sayıldığı seçimlerde 8 oy da geçersiz sayıldı. Yapılan sayım sonucunda Nevzat Teker 164 oy, Mehmet Haraç 158 oy, Engin Özden 80 oy aldı. 4 dönemdir Çorlu’dan gösterilen adaylarının Tekirdağ Barosu başkanı seçilmesinden sonra bu defa merkez adayı seçimi kazanmış oldu.

 

GÜZEL İŞLER BAŞARACAĞIZ

Seçimin ardından açıklama yapan Tekirdağ Barosu Yeni Başkanı Avukat Nevzat Teker, oluşacak yeni yönetim kurulu ile birlikte çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi. Demokrat Parti Tekirdağ İl Başkanlığı görevini de yürüten Nevzat Teker, seçim kurulundan mazbatasını alır almaz, il başkanlığı görevinden istifa edeceğini belirtti. Kendisine destek veren herkese teşekkür eden Teker, oy veren vermeyen herkesin başkanı olacağını ifade etti. Tecrübelerini meslektaşları için kullanacağını söyleyen Başkan Teker “Biz ekibimizle birlikte Tekirdağ’da güzel işler başaracağız” dedi.

 

İŞTE YENİ YÖNETİM

Yönetim Kurulu’nda Gülşen Tufan, Ali Gümüş, Mehmet Can, Emel İşleker, İbrahim Doğan, Filiz Özyurt, Turan Kabaklar, Emre Ersin, Fehmi Saldan, Burhan Karataban, Asena Şimal Ergenekon, Sevim Eren, Serkan Kızıler, Hasan Öztürk, Olcay Kıvanç, Zeynel Şen, Yasemin Bilican, Bilal Kansoy, Aydın Canpolat ve Nesrin Avcı seçilirken, Disiplin Kurulu’nda Zeki Baydar, Onur Baltalı, Murat İşcan, Hüseyin cesur, Haşim Uzun, Ogün Vardar, Bülent Özcin yer aldı. Denetim Kurulu’na Musa Varol, İsmet Yılmaz, Tayfun Uyanık ve Cihat Eren seçilirken, genel merkez delegeliğine de Güneş Gürseler, Erdoğan Ünal, Huriye Erol, Hasan Orta, Mehmet Urak ve Tuncay Yavuz seçildi.

 

Haber / Cihangir ARIK

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10