Bedende ruh ne ise, hayatımızda Kuran odur

Diyanet İşleri Başkanlığınca her yıl ülkemizde 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında Çerkezköy İlçe Müftülüğü tarafından Osmanlı Camii’n

Çerkezköy 8.10.2012 21:26:00 0
Bedende ruh ne ise, hayatımızda Kuran odur

 HAYATIMIZIN MERKEZİNDE OLMALI

Öğle namazına müteakip düzenlenen Kuran Ziyafeti Programına ilçe, belde ve köylerden çok sayıda vatandaş katıldı. Bayanların da yoğun ilgi gösterdiği programın açılış konuşmasını Çerkezköy Müftüsü Bayram Şahin yaptı. Kuran’ın hayatımızın merkezinde olması gereken mukaddes kitap olduğunu ifade eden Şahin “Bedende ruh ne ise, hayatımızda da Kuran odur.  Dünyanın barışına, huzuruna ve sukunumuza katkısı itibarıyla da ziyasını, ışığını esirgemeyen güneş gibidir. Kitleler arasında yalnızlaşan insanımızın muhtaç olduğu en önemli moral kaynağı Kuran’dır. O yönü ile Kuran’ı okumaya, anlamaya ve yaşamaya her zamankinden daha çok ihtiyacımız vardır. Çerkezköy çevre, belde ve köylerimizden hemen her camide Kuran Kurslarımız, her şartta ve her durumda vatandaşlarımıza hizmet vermek üzere açıktır.  Hocalarımız, vatandaşlarımızı beklemektedir. Bu vesile ile kutsal kitabımızın, okunması, anlaşılması ve moral kaynağımız olması açısından vatandaşlarımızı ilgiye davet ediyorum” dedi.

 

KURAN OKUNUP DUALAR EDİLDİ

Çerkezköy Müftüsü Bayram Şahin’in açılış konuşmasının ardından program İstanbul Beykoz Riva Camii İmam Hatibi Mehmet Bilir, İstanbul Çorlulu Ali Paşa Camii İmam Hatibi Fatih Kaya ve Kütahya Ulu Camii İmam Hatibi Ferruh Muştuer’in Embiya Süresinden okumuş oldukları Kuran-ı Kerim ve yapılan dualarla son buldu.

 

Haber / Asım YAVUZ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10