Çerkezköy + Kapaklı = Büyükşehir

20 Mayıs’ta gerçekleştirilen 34’üncü Olağan Kongre’de 612 delegenin 358’inin oyunu alarak CHP Tekirdağ İl Başkanlığı’na seçilen Recep Palabıyık, ilçe yönetimlerine yaptığı iad

Çerkezköy 10.10.2012 19:41:00 0
Çerkezköy + Kapaklı = Büyükşehir

 Çerkezköy Haber - CHP Tekirdağ İl Başkanı Recep Palabıyık, önceki gün saat 20.00’da CHP Çerkezköy İlçe Teşkilatı’na iadeyi ziyarette bulundu.

 

İADEYİ ZİYARETTE BULUNDU

CHP İlçe Teşkilatı’nın yeni parti binasında gerçekleşen ziyarette İl Yönetim Kurulu üyeleri Nedim Akar, Şeref Çetin, Şevket Sadık Doğrukalp, Vecdi Dölek, Erdal Er, Ufuk Ersöz, Müzeyyen Gürkan, Özcan Kabak, Sedat Kaplan, Veysel Kaplan, Şerafettin Karbuz, Telat Keskin, Koray Kestam, Melike Sezgün, Levent Şentuna ve Gülşen Tufan da yer aldı. 

 

YOĞUNLUKTAN DOLAYI GECİKTİK

5 ay önce yönetime geldiklerini anımsatan CHP Tekirdağ İl Başkanı Recep Palabıyık, “Göreve gelir gelmez kendimizi ilçe yönetimlerimizin etkinliklerinin içinde bulduk. İlk 1 ayımız bu şekilde geçti. Ardından Kurultay’a gittik. Akabinde araya Ramazan Ayı girdi. 33 yıllık siyasi hayatımda hiç görmediğim bir iftar programı yoğunluğu yaşadım. Çoğunun da israf olduğunu düşünüyorum. Ramazan’ın ardından çok faydalı olduğuna inandığım parti içi eğitim seminerleri gerçekleşti. Ciddi bir katılım oldu” dedi ve tüm bu nedenlerden dolayı ilçelere yapmayı planladıkları iadeyi ziyaretlerin geciktiğini ifade etti. 

 

GEÇ BİLE KALDIK

Önümüzdeki günlerde parti olarak geniş kapsamlı bir toplantı yapacaklarını kaydeden Recep Palabıyık, “Büyükşehir taslağı üzerinde fikir alışverişinde bulunacağız. Akabinde seçim çalışmalarına başlayacağız. Bunun için geç bile kaldık” dedi.

 

GURUR DUYARIZ

Büyükşehir taslağı hakkında daha önceki süreçte CHP’li vekillerden geniş kapsamlı bilgiler aldıklarını söyleyen Başkan Palabıyık, “Hemen hemen vekillerimizin tahminleri doğrultusunda bir yapılaşmaya gidildi. CHP olarak Tekirdağ’ın Büyükşehir olmasından gurur duyarız” diye konuştu.

 

PLANLAR İSTANBUL’DAN HAZIRLANIYORDU

Tekirdağ’ın Büyükşehir olmaması halinde İstanbul’un arka bahçesi olarak kalmaya mahkum olacağına dikkat çeken İl Başkanı Recep Palabıyık, “Tekirdağ’ın imar planları İstanbul’dan belirleniyordu. Parti olarak Tekirdağ’ı aldıktan sonra buna itiraz etme şansımız oldu. Kötü hazırlanan planları geri püskürttük” dedi. 

 

MÜSAADE ETMEYECEĞİZ

Büyükşehir Belediyesi’nin mutlaka CHP tarafından alınması gerektiğini vurgulayan Recep Palabıyık, AK Parti zihniyetinin rant peşinde koşmak olduğunu öne sürerek “Onların amacı her yeri parsellemek. İnşallah seçimleri kazanarak buna müsaade etmeyeceğiz” ifadelerini kullandı. 

 

İTİRAZ EDECEKLER

Büyükşehir yapılaşmasında kapanan beldelerin akıbetinin ne olacağı sorusuna cevap veren Recep Palabıyık, “Taslağa itiraz edeceklerdir. Çünkü tüm kazanılmış haklar ellerinden alınıyor. Açıkça söylemek gerekirse biz bu durumu siyasetimizde de kullanacağız. Köylerin tüzel kişilikleri kaldırılıyor. Meralar hariç tüm taşınmazlar ellerinden alınıyor” dedi ve taslağın bu şekilde çıkması halinde köylülerin gereken dersi sandıkta vereceğini belirtti.

 

ÇORLU ÇOK RAHATSIZ

Çerkezköy’ün Bakanlar Kurulu’ndan geçen kanun taslağından memnun olduğunu ifade eden İl Başkanı Recep Palabıyık, “Kapaklı’nın ilçe olması, Karaağaç’ın ve köylerin de Kapaklı’ya bağlanmasından dolayı Çerkezköy’de bir rahatsızlık yok. Fakat Çorlu’da büyük bir hayal kırıklığı var. Sanayinin büyük bir kısmı ellerinden alındı. Coğrafyaları 3’e bölündü” dedi. Palabıyık, bu bölünmeye rağmen CHP’nin yeni oluşacak olan Ergene İlçesi’nde yaklaşık 3 bin fazla oyu olduğunu iddia etti.

 

ÖNGÖRÜSÜNÜ YAPMIŞTIK

Kapaklı’nın ilçe olmasından dolayı büyük mutluluk yaşadıklarını söyleyen CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Metin Dönmez ise “Biz Kapaklı Belde Teşkilatımızı oluştururken bunun öngörüsünü yapmış ve bu doğrultuda geniş bir yönetim kurulu oluşturmuştuk” dedi.

 

EĞİTİMLİ İNSAN İSTEMİYORLAR

Türkiye’de eğitim seviyesi düştükçe AK Parti’nin oylarının arttığını iddia eden Metin Dönmez, “Bu nedenle hükümet 4+4+4 diye bir sistem çıkardı. Eğitimli insan istemiyorlar. Eğitime darbe vurup oylarını daha da arttırma derdindeler” ifadelerini kullandı.

 

AK PARTİ’YE BIRAKMAYACAĞIZ

Kapaklı ve Çerkezköy’ü yerel seçimlerde AK Parti’ye bırakmayacaklarını ifade eden İlçe Başkanı Metin Dönmez, “Kapaklı ve Çerkezköy’ü almak Büyükşehir’i almak demektir” dedi.

 

TOPRAKLARIMIZ SATILIYOR

Konuşmasında yabancı sermayeli bankalar vasıtası ile satılan topraklar konusunda duyduğu rahatsızlığı da dile getiren Başkan Dönmez, “Kurtuluş Savaşı’nda bu ülkeyi parçalamaya çalışanlar, savaşarak yapamadıklarını paralarıyla yapmaya çalışıyor. Her geçen gün Türkiye’nin birçok yerinde yabancı uyruklu kişi ya da firmalara topraklarımız satılıyor” diye konuştu. Konuşmaların tamamlanmasının ardından partililer basına kapalı bir toplantı gerçekleştirdi.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10