SUSUZ KALDIK

Çerkezköy’ün içme suyunu karşılayan isale hattında yer alan asbest boruların değişimi için yapılan hazırlıkta meydana gelen kaza sonrası basınçlı boru patladı. Şehri besleyen ana borudaki pa

Çerkezköy 13.10.2012 18:06:00 0
SUSUZ KALDIK

 ASBEST BORUSU PATLADI

Çerkezköy İstasyon Mahallesi Gabralı Un fabrikası önünde yaklaşık 10 gündür devam eden şehir şebekesi isale hattı yapım çalışmaları esnasında çalışmaları yürüten kepçe operatörü kazı esnasında, Çerkezköy’ü besleyen ana su borusunu patlatınca, Çerkezköy’ü susuz bıraktı. Ana borunun patlaması ile birlikte dört metre yükselen sular önce park halindeki 59 RC 841 plakalı  aracın sular altında kalmasına neden olurken ardından ise İstasyon Mahallesi'ni besleyen elektrik direğinin devrilmesine sebep oldu. Olayın ardından Çerkezköy Polisi çevrede güvenlik şeridi oluştururken Su ve Kanalizasyon İşleri ekipleri ve Tredaş ekipleri patlamanın olduğu bölgeye gelerek geçiken önlemleri almaya çalıştı.

 

BELEDİYEDEN ANONSLU DUYURU

Beklenmedik kaza sonrası vatandaşların telefonlarına cevap vermekte zorlanan belediye yetkilileri çareyi belediye hoporlöründen anossta buldu. İstasyon mahalesinde meydana gelen patlak sonucu Çerkezköy'e 36 saat su verilemeyeceğinin belirtildiği anonsun ardından vatandaş marketlere ve su satış noktalarına hucum etti.

 

BORULAR RİSK TEŞKİL EDİYOR

Çerkezköy Belediyesi Su ve Kanalizasyon Amiri Özcan Tayan patlayan boruların risk teşkil ettiğini ifade ederek “Bu borular risk ve patlamaya hazır olduğu için iki gün sonra şehir merkezinde suları kesip çalışmaları yapacaktık. Hafta sonunda vatandaşlarımız mağdur olmasın diye kesmedik. Arkadaşlarımız 24 saat çalışarak, iki taraflı kaynak yaparak hattı onarmaya çalışacak. Bu gibi patlamalar yenileme çalışmalarında her zaman karşılaşılan bir durumdur. Biz tamirlerde planlamayı uzun tutarız ve olabilecek aksaklıkları göz önünde bulundururuz. Su ve Kanalizasyon Amirliği olarak gece sabaha kadar çalışacağız .Umuyorum isale hattında meydana gelen patlağı planlanandan daha kısa sürede onaracağız.. Halkımızı pazar sabahı suzuz bırakmayacağız” diye konuştu. 


0282 726 91 91
0282 747 65 10