Alamayacağım belediye başkanlığı yok

Yaklaşık 14 yıldır MHP Çerkezköy İlçe Başkanlığı görevini yürüten MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu, gündeme ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Kapaklı’nın i

Çerkezköy 15.10.2012 19:02:00 0
Alamayacağım belediye başkanlığı yok

 2013’te yapılacak olan yerel seçimlerde adayın ön seçimle belirleneceğini ifade eden Ordu, aday çıkmaması durumunda ise 2004 yılında olduğu gibi Çerkezköy Belediye Başkanlığına kendisinin aday olacağını söyledi. 

Mustafa Ordu, Kapaklı beldesinin çıkan kararname ile İlçe olmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Kapaklı, nüfus ve yerleşim konumu itibarıyla ilçe olmayı hak etmiş beldelerimizden biriydi. Hükümetin bu gibi yerleri ilçe statüsüne kavuşturmasını ben şahsım adına sevinçle karşıladım. Hayırlı olsun.

 

Kapaklı’nın ilçe statüsüne kavuşturulmasını partiniz açısından değerlendirir misiniz?

Elbette ki çevremizdeki il, ilçe ve beldelerin kalkınmış olduğunu görmek, Milliyetçi Hareket Partisi idarecisi olarak beni sevindirmektedir. Biz MHP adına konuşuyoruz. Yani söylediğim her şey aynı zamanda partimin görüşüdür.

 

Kapaklı’nın ilçe olması nedeniyle önümüzdeki zaman zarfında burada siyasi manada teşkilatlanmalar olacaktır. Siz bugünkü duruma hakim olmanız sebebiyle 2013 yılında yapılacak olan yerel seçimlerde Kapaklı İlçesi Belediye Başkanlığı seçimlerini alabileceğinizi söyleyebilir misiniz?

Geçmiş seçimlerde olduğu gibi gelecek yıl yapılacak olan yerel seçimlerde de iddialı olduğumu şimdiden söylüyorum. Bölgede alamayacağımız belediye başkanlığı yoktur. Kaybetme gibi bir endişe taşımıyoruz. Var olduğumuz her yerde seçimlerden galip çıkacağımızın bilinmesini istiyorum.

 

Çerkezköy’de Milliyetçi Hareket Partisi teşkilatı olarak başarılı olduğunuzu söyleyebilir misiniz? Eğer başarılı olduğunuzu düşünüyorsanız, Çerkezköy’de Ali Ertem’in iki dönemdir AK Parti adına başkanlığı kazanmış olması söylediklerinizle çelişmiyor mu?

Tabi, öyle görünse de işin aslı o değil. 2003 yılında partimize gelip ‘sizinle çalışmak istiyorum’ diyen Remzi Garip’in azizliğine uğradık. Biz o zaman Remzi Garip’in bizimle çalışma talebini olumlu karşıladık. Başkan adaylığını da kabul ettik ve onun istekleri doğrultusunda çalışmalarımızı yürütmeye başladık. Çalışmalarımız esnasında ben ona, ‘bu seçimi mutlaka almak zorundayız. Seçimi kaybedersek bunun nedeni ikimizden biri olacaktır. Yani ikimizden biri aşağılıktır’ dedim.

Bakın ne gariptir ki o kişi seçimlere bir ay kalmışken saf değişerek başka bir partiden aday olduğunu açıkladı. Şimdi o kişi hangi sıfatla nitelendirilmelidir, ona sizler ve kamuoyu karar versin. Kaldı ki Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’ın kayda değer bir çalışması da yok. 2004’ten 2012 yılına kadar toplumumuza yarayan hiçbir icraatı olmamıştır. Bilakis memlekete zararı olmuştur. Hele hele imar konusu başlı başına bir muamma. Benim bildiğim hacca giden insan önce konu komşu ve teşriki mesai içinde bulunduğu insanlarla helalleşir. Sonra o mukaddes topraklara yolcu olur. Ali Ertem helalleşmek için kime gidecek, buna zamanı yeter mi? Belediyeye bağlı diğer birimlerin çalışması da aynı şekilde içler acısı. Gıda denetimi diye bir şey yok. Al birini vur ötekine.

 

2004 yılında olduğu gibi önümüzdeki yerel seçimlerde yine MHP’den Çerkezköy belediye başkan adayı olmayı düşünüyor musunuz?

O malum şahsın seçimlere bir ay kala saf değiştirerek başka bir partiden aday olması sonucunda ben mecbur kalarak aday olduğumu söylemiştim. Bu gün seçimlere takriben bir yıl gibi bir zaman kala ben yine sizin vasıtanızla şunu söylüyorum. 2013 yılında yapılacak olan yerel seçimlerde herkes 01.06.2013 tarihine kadar ilçe teşkilatımıza müracaat ederse, getirmiş olacağı arkadaşlarını da üye olarak kayıt edeceğiz. Aday adayları için yapılacak olan ön seçim ise,  son üye kayıtlarının mevcut olduğu liste üzerinden yapılacak. O gün hangi aday teşkilat içinde en fazla oyu alırsa onun adaylığı üzerinde karar kılınacak. Bizim adayımız bu şekilde belirlenecek. Şayet 2004’te olduğu gibi yine bir başkası aday adayı olmazsa o görevi de partimiz adına icra etmeye hazır olduğumu söylemek isterim.

 

Milliyetçi Hareket Partisi Teşkilatının Kapaklı Belediye başkanlığını alma yönünde bir iddiası olacak mı?

Evet, rahatlıkla bunu söyleyebiliriz. Seçime giren siyasi partiler, taşları yerine oturttuğunda seçimi alabilirler. 2004 yılı yerel seçimlerinde biz Veliköy’de yüzde 7, Karaağaç Beldesi’nde yüzde 34 oy almıştık. 2009 yılında yapılmış olan yerel seçimlerindeyse seçimi kazanarak iki belediyeyi de aldık. Bu sonuçlar göz önünde bulundurulduğunda Çerkezköy havalisinde oylarımızda artış olduğu gözlemlenmektedir. Kapaklı’yı almakta iddialı olduğumuzu bir kez daha tekrarlıyorum. Önemli olan kurulacak olan ekibin bölgenin mozaiğine göre serpiştirilmesidir. Bunu sağladığımız taktirde Kapaklı İlçesinde başarısız olmamız söz konusu olamaz.

 

4 Kasım’da MHP Genel Kurulu yapılacak. Aday adaylarından Koray Aydın’ın kazanabileceği kulislerde konuşulmaktadır. Sizce böyle bir ihtimal söz konusu mudur?

Hangi seçim olursa olsun aday adaylığını açıklamış olan herkes galip gelmenin hesabını eder. Bu yönde beyanatlar verir, gündem oluşturmaya çalışır. Seçimlerde kazanamayacağını bilen kişiler de sonuçlara dair sorulara ben kazanırım diye cevaplar verir. MHP köklü bir partidir. Aday adayları, genel başkanlık için yarışıyor. Hangisi kazanırsa kazansın MHP’nin kimliği yıllar önce belirlendiği gibi bundan sonra da aynı olacaktır. Milliyetçi Hareket Partisi Genel başkanlığı için yarışan Koray Aydın ve diğerleri bizim nazarımızda eşittirler. Biz Çerkezköy’den iki üst kurul delegesi olarak oy kullanacağız.10 bin 500 kişinin beklentileri doğrultusunda bize verilmiş olan görevi yerine getirmeye çalışacağız. Umarım partimiz için en hayırlısı neyse o olur. Türkiye’nin en köklü, en büyük partisi, Türk Milletini temsil eden yegane parti Milliyetçi Hareket Partisi’dir.

 

Büyük Parti tanımlamasını hangi kriterlere göre yapıyorsunuz?

Bir şeye dikkatinizi çekmek istiyorum. Diğer siyasi partilerin hangisine bakarsanız bakın, biri Müslüman kimliğine bürünürken  Türklük kavramını sahiplenmez, diğeri Türklüğü kabullenip Müslümanlık kavramından bağımsız olduklarını  savunur. MHP bu partilerin aksine tanımını Müslüman Türk olarak bütün dünyaya ilan etmektedir. Bu ve benzer özelliklerimiz nedeniyle en büyük parti konumundayız. Diğer partilerin bu kimlikten yalnızca birini benimsemiş olmaları bizi alakadar etmiyor. Bu bağlamda Müslüman Türk kimliğiyle mevcut coğrafyamızı böldürmeyecek, bir bütün olarak gelecek nesillere miras olarak bırakacak siyasi parti MHP’dir

 

Çerkezköy’de Milliyetçi Hareket Partisi’nin yerel seçimlerde başarısız oluşunu neye bağlayabilirsiniz?

Milliyetçi Hareket Partisi’nin başarısız olduğunu söylemek tamamen yanlış bir itham olur. Bilakis teşkilatımız bir önceki dönemde zor şartlara rağmen mahalli seçimlerde başarılı sonuçlar elde etmiştir. İki beldede belediye başkanlığını MHP’nin kazanmış olması bizim için yeteli bir sonuç, büyük bir başarıdır.

 

Sizce iki beldede belediye başkanlığını kazanmak siyasi parti teşkilatı açısından başarı mıdır?

Evet, hem de bu sonucu büyük bir başarı olarak değerlendirebiliriz. Bakın bunun başarı olduğunu söyleyebiliyorsam mutlaka bir mesnedi vardır. E-6 şeridi güzergahında bulunan yerleşim birimleri içinde Bolu’dan Tekirdağ’a kadar 101 ilçe içerisinde Çerkezköy 2. sıradadır. Bizim teşkilatımız iki belediye başkanlığını kazanmakla büyük başarı sağlamıştır.

 

Gelişen olaylara baktığınızda Türkiye’nin dış politikası hakkında neler söylemek istersiniz?

Milliyetçi Hareket Partisi, yıllar önce hep şunu söylemiştir. ‘Bayrağımızı Kandile dikelim’ Ama her nedense, Genel başkanımızın söylemiş olduğu bu sözler AKP iktidarı tarafından dikkate alınmadı. Dikkate alınmayan bu önemli sözlerin sonuçlarını her geçen gün acı bir şekilde yaşamak zorunda kaldık. Bir günde sekiz şehit verdik. Sokaklarda insanlarımız patlatılan bombalar neticesinde hayatlarını kaybettiler.

Suriye olayları nedeniyle, vatandaşımızın başına düşen bombaya karşılık Genel başkanımız Devlet Bahçeli’nin dediği gibi gül atacak değiliz ya. Mutlaka gereken merciler tarafından gerekli yerlere lisanı hal ile cevaplar verilmelidir. Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından çıkartılan tezkere gerekliydi. Ama bu aşamaya gelinmesinde hükümetin yanlış politikaları mevcuttur. Suriye ile Başbakanın canciğer görüntüleri üzerinden fazla zaman geçmeden gerginlikler baş gösterdi. Öylesine bir gerginlik ki, iki ülke arasında savaş başladı başlayacak.  Bu da tamamen büyük güçlerin bir oyunudur. Maalesef ki bizim hükümetimiz dış güçler tarafından sahnelenen her oyuna alet olmaktadır.

 

Haber / Asım YAVUZ


0282 726 91 91
0282 747 65 10