Yerelde de genelde de iktidar olacağız

Cumhuriyet Halk Partili Tekirdağ İl Eski Başkanı Kadir Albayrak dün Çerkezköy’e geldi.

Çerkezköy 16.10.2012 19:29:00 0
Yerelde de genelde de iktidar olacağız

 BÜYÜKŞEHİRE ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI

Çerkezköy’de bazı partililer ile bir araya gelen Albayrak, yapılacak olan yerel seçimlerde CHP’den Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday adaylığını açıkladı. Belediye başkanlığı düşüncesi dolayısıyla geçtiğimiz kongrede CHP İl Başkanlığına aday olmadığını Belirten Albayrak, “Bugünlerde Büyükşehir Yasa Tasarısı da meclisten çıkacak. Ben Tekirdağ’da yerel seçimlerde Büyükşehir belediye başkan adaylığı için çalışacağım” dedi.

 

KIŞIN REFERANDUM SÜRECİ ZOR OLUR

Çeşitli proje hazırlıklarının olduğunu ifade eden Albayrak, “Birçok kritik durumda birleşen AK Parti ve MHP, yerel seçimlerin öne alınması konusunda 2. tur görüşmelerinde uyuşamadı. Cumhurbaşkanı şimdi konuyu ya halkın oylamasına götürecek ya da meclise iade edecek. Aralık ayında ve kış şartlarında referandum yapılmasının zor olduğunu düşünüyorum. Bu, süreci uzatmak olacaktır” diye konuştu.

 

CHP SEÇİMLERE HAZIR

Seçimler normal zamanında da yapılsa, erkene de alınsa CHP’nin her durumda seçime hazır olduğunu ifade eden Kadir Albayrak, Bakanlar Kurulu ve Başbakan tarafından onaylanarak meclise sunulan ve Tekirdağ’ın da aralarında bulunduğu 13 ilin Büyükşehir statüsüne alınmasını, Kapaklı’nın da ilçe statüsüne alınmasını öngören Büyükşehir Yasa Tasarısı ile ilgili de konuştu. Kapaklı’nın ilçe olmasının yerinde bir karar olduğunu söyleyen Albayrak “Beldelerin ve köylerin kapatılması konusu çok iyi masaya yatırılmalı. Bunu hiçbir siyasi parti kendi siyasal beklentisi olarak düşünmesin. Tüm partilerin bu konuda bir araya gelmesini arzuluyorum” ifadesini kullandı.

 

KÖY VE BELDE NÜFUSU YÜZDE 34’LERDE

Tekirdağ’da köy ve belde nüfusunun yüzde 34’lerde olduğunu ve bunun önemli bir oran olduğunu söyleyen Albayrak “Tekirdağ’da 50 yıldır belediye ile yönetilen yerler var. Keşke bunlar halk oylamasına sunulsaydı” dedi. CHP’nin 21 Ekim Pazar günü kapatılma tehlikesi ile karşı karşıya olan beldelerde, beldelerin kapatılıp kapatılmamasına ilişkin referandum yapacağını söyleyen Kadir Albayrak, “Referandumu gözlemleyeceğiz. CHP referandumdan çıkan sonucu milletvekilleri aracılığı ile meclise taşıyacak” şeklinde konuştu.

 

YERELDE VE GENELDE İKTİDAR OLACAĞIZ

AK Parti ve CHP 2011 seçimlerindeki oy oranını korursa, Tekirdağ’da Büyükşehir belediyesini CHP’nin kazanacağına inandığını ifade eden Albayrak “Kapaklı ve Çerkezköy’de AK Parti önde görünüyor. Ama buralarda da örgütümün ipi göğüsleyeceğine inanıyorum. CHP yerelde ve genelde iktidar olacaktır” diye konuştu.

 

KİM ADAY OLURSA ONUN ETRAFINDA BİRLEŞECEĞİZ

Parti kimi aday gösterirse onun etrafında birleşeceklerini ifade eden Albayrak, ülkenin CHP iktidarına ihtiyacı olduğunu belirtti. Albayrak, yeni Büyükşehir yapılanmasının hayırlı olmasını temenni etti. Albayrak, açıklamasının ardından partililerle fikir alışverişinde bulundu.

 

Haber / Gülveren VATANSEVER


0282 726 91 91
0282 747 65 10