Tabanın sesine kulak veririz

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Teşkilatı, Tekirdağ’ın büyükşehir olması ve Kapaklı’nın ilçe olmasını kapsayan Büyükşehir Yasa Tasarısı kapsamında kapanma tehlikesi ile k

Çerkezköy 18.10.2012 19:55:00 0
Tabanın sesine kulak veririz

 Çerkezköy Haber - Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Teşkilatı, Parti merkezinin aldığı karar doğrultusunda, belediyelikleri iptal edilecek beldelerde referanduma gidiyor.

 

EVET YA DA HAYIR

Pazar günü 10.00 ile 17.00 saatleri arasında sandığa gidecek olan beldelerdeki seçmenler, Tekirdağ’ın da aralarında bulunduğu 13 ilin Büyükşehir statüsüne kavuşturulmasını öngören yasa tasarısıyla belde belediyelerinin kapatılıp kapatılmaması yönünde oy kullanacaklar. GİZLİ OY

AÇIK TASNİF USULÜ

CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Yardımcısı Uğur Duran, önceki akşam saat 19.00’da parti binasında basın toplantısı düzenleyerek, yapılacak olan referandumla ilgili bilgi verdi. ‘Gizli oy, açık tasnif usulü ile yapılacak olan referandumun sonucunun, CHP genel merkezi için oldukça önemli olduğunu belirten Duran “Parti tabanımızın sadece, kapatılsın veya kapatılmasın yönünde verecekleri cevap genelin tercihinin belirlenmesi açısından büyük önem taşıyor” dedi. 

 

SANDIKLAR TEŞKİLATLARDA KURULACAK

Parti Genel Merkezinin bilgilendirilmesini amaçlayan bu referanduma yüz kişi katılmış olsa da sonucun yüzde hesabıyla merkeze sunulması bakımından önem taşıdığını belirten Duran, “Parti Genel Merkezimiz bu yönde bir talepte bulundu. Beldelerimizde yaşamakta olan seçmenimizin konu hakkında ne düşündüğü sandıkta ortaya çıkacaktır. Sandıklar parti teşkilatlarımızda kurulacaktır. Bu beldelerden yalnızca Veliköy’de teşkilatımız olmadığı için Kaymakamlıktan yer konusunda talepte bulunacağız. Kaymakamlığın Veliköy’de göstereceği yer hakkında da önümüzdeki günlerde basın aracılığı ile seçmenleri bilgilendireceğiz” diye konuştu. Yasa tasarısının meclisten geçerek yasalaşması durumunda, Kızılpınar, Veliköy ve Karaağaç Belde Belediyeleri kapanacak. Kızılpınar ve Veliköy mahalle olarak Çerkezköy’e bağlanırken, Yanıkağaç, Pınarca, Uzunhacı, Karlıköy ve Bahçeağıl köyleri ile Karaağaç da Kapaklı’ya bağlanacak. 

 

Haber / Asim YAVUZ

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10