Yağmur, çile, öfke

Çerkezköy’de gece saatlerinde başlayan sağanak yağışın ardından yine bildik manzaralar yaşandı. Yağışın devam etmesi nedeniyle Çerkezköy'den Kapaklı, Büyükyoncalı ve Saray istikametine

Çerkezköy 22.10.2012 08:27:00 0
Yağmur, çile, öfke

 İMAR SİTESİ YİNE SULARA TESLİM

Alçak noktalardaki çok sayıda ev ve işyeri sular altında kalırken, her zaman olduğu gibi İmar Sitesi’nin birinci katı sular altında kaldı. Gece yetkililere ulaşmaya çalışan site sakinlerinin sesini sadece polis duydu. Saatlerce balkonda kurtarılmayı bekleyen site sakinleri, yetkililere adeta ateş püskürdü. Sabahın ilk ışıklarıyla belediye yetkilileri konutlardaki suyu pancar motorları ve vidanjörler yardımıyla tahliye etti.

 

OKULLARI SU BASTI

Yağmurun etkisiyle Zübeyde Hanım Anaokulu ve Cumhuriyet İmam Hatip Ortaokulu, Gabralı İlköğretim Okulu sular altında kalınca, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Erdoğan okullarda incelemelerde bulundu. Okullardaki lağım sularının çekilmesinin ardından okulların çamaşır suyu ile dezenfekte edildiğini söyleyen Erdoğan, okullarda çok büyük hasar olmadığını ancak lağım sularının sınıflara girmesi nedeni ile, sınıflarda oluşan nahoş kokunun giderilmesi için dezenfekte çalışması yaptıklarını, 2 saat gecikmeli de olsa bu durumun eğitimi aksatmayacağını belirtti. Yağışın ardından kaymakamlık binası kazan dairesi de sular altında kaldı.

 

İŞYERLERİ DE SULAR ALTINDA KALDI

Küçük Sanayi Sitesi’ndeki bazı işyerlerini de su bastı. Yağıştan sonra bazı araçlar da biriken suların altında kaldı.

 

SARAY DA SULARA TESLİM

Saray’da da Çukuryurt köyü yeri yerleşim bölgesinde bazı evler sular altında kaldı. Tarım iş makineleri, Saray’da bazı işyerleri ve evler ile, hastane yolu da sulara teslim oldu. 

 

YOLLAR KAPATILDI

Öğleden sonra etkisini artıran yağış nedeniyle Çerkezköy'den Kapaklı, Büyükyoncalı ve Saray yolu kapatılırken, araç geçişlerine izin verilmedi.


0282 726 91 91
0282 747 65 10