Fotoğraf ve Belgesel Sinema Festivali sona erdi

Tekirdağ Belediyesi tarafından desteklenen Tekirdağ Fotoğraf Sanatı Derneği’nin (TEFSAD) bu yıl 2.’sini düzenlediği ve Uluslararası Tekirdağ Fotoğraf ve Belgesel Sinema Festivali sona erdi.

Tekirdağ 24.10.2012 02:42:00 0
Fotoğraf ve Belgesel Sinema Festivali sona erdi

 53 FOTOĞRAF GÖSTERİSİ

8 gün süren festival boyunca 14 ülkeden toplam 164 fotoğraf sanatçısının eserlerinden oluşan yüzlerce fotoğraf 15 ilde 35 uluslararası ve ulusal fotoğraf sergisi, 53 fotoğraf gösterisinde sergilendi.

 

SÖYLEŞİLER GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Ayrıca 25 belgesel film gösterimi yapılırken, eğitim ve seminer faaliyetleri ile video art gösterileri gerçekleştirildi. Geçtiğimiz günlerde yaşamını yitiren Fotoğraf Sanatçısı Kemal Elitaş’a ithaf edilen ‘Benim gözlerim, sizin dünyanız’ isimli Fotoğraf Festivali Tekirdağ’da büyük ilgi topladı. Başta Tekirdağ Valiliği ve Tekirdağ Belediyesi olmak üzere birçok özel ve kamu kurum ve kuruluşu tarafından desteklenen TEFSAD 2. Uluslararası Fotoğraf ve Belgesel Sinema Festivali dolayısıyla birçok Yeşilçam oyuncusu da Tekirdağ’a gelerek birer söyleşi gerçekleştirdi.

 

SİNEMA ANILARINI PAYLAŞTILAR

Tekirdağ Belediyesi’ni de ziyaret eden sanatçıları Tekirdağ’da görmekten büyük bir mutluluk duyduklarını belirten Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, “Tekirdağ Belediyesi her zaman sanat ve kültürel etkinliklerin destekçisi oldu. Etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Festival boyunca Belediye Kültür Merkezi’nde birçok etkinlik gerçekleştirildi. Belediye Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Rüya Yılmaz’ın da katıldığı ‘Yeşilçam’dan Günümüze Sinema’ adlı söyleşilerde birçok Eski Yeşilçam yıldızı Tekirdağlılarla bir araya gelerek sinema anılarını paylaştı, tecrübelerini aktardı. Başkan Yardımcısı Yılmaz, sanatın ve sanatçının her zaman destekçisi olmaya devam edeceklerini söyledi. TEFSAD Başkanı Meliha Elitaş’ta, festivalin gerçekleşmesinde katkı sağlayan başta Tekirdağ Belediyesi ve Tekirdağ Valiliği olmak üzere tüm kişi, kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

 

Haber / Türker ÖZKAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10