Kriz masası sele el attı

Çerkezköy belediye Başkan Yardımcısı Dr. Gökhan İnce, Kriz Masası tarafından yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Çerkezköy 24.10.2012 13:42:00 0
Kriz masası sele el attı
Çerkezköy Haber - Çerkezköy belediye Başkan Yardımcısı Dr. Gökhan İnce, Kriz Masası tarafından yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi.
 
100 KİŞİ KURTARILDI
23 Ekim’de başlayan sel afeti ile ilgili olarak kriz masasının oluşturulduğunu, Tekirdağ Acil ve Afet Durum Müdürlüğü ile temasa geçilerek acil kurtarma ekibi istendiğini söyleyen İnce, Dün akşam saat 18.00’dan itibaren kurtarma çalışmalarına başlandı” dedi. Şuana kadar yapılan çalışmalarda yaklaşık 100 kişinin kurtarıldığını söyleyen İnce, Tekirdağ AFAD’dan da ihtiyaç listesi dahilinde yardım talep edildiğini söyledi.
 
9 KUYUDAN 4’Ü FAAL OLARAK ÇALIŞMAYA BAŞLADI
İlçe merkezinde su kuyularını besleyen trafo merkezinin su altında kalmasından dolayı Tekirdağ ve İstanbul’dan seyyar jeneratör istendiğini söyleyen İnce, “Su kuyularını besleyen elektrik hatları için çalışmalar devam ediyor. En kısa zamanda diğer su kuyularımız da faal olarak çalışmaya başlayacak” bilgisini verdi. Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından suyun temizliğine ilişkin çalışma yapıyor. İlçe merkezinde kolektör hatlarının uygun olduğu ölçekte suyun tahliye işlemleri yapılıyor” dedi.
 
30 VATANDAŞ SPOR SALONUNA YERLEŞTİRİLDİ
İlçe merkezinde selden mahsur kalan 30 vatandaşa Kapalı Spor Salonu’nun tahsis edildiğini, battaniye ve yiyecek temin edildiğini belirten İnce, Kızılay ile temasa geçilerek Kızılay’dan da yardım istendiğini söyledi.
 
EVİNİ SU BASAN 120 KİŞİ BELEDİYEYE BAŞVURDU
120 kişinin evini su bastığına ilişkin belediyeye başvuruda bulunduğunu söyleyen İnce “Belediye araçları ve piyasadan temin edilen iş makineleri ile kurtarma ve tahliye yapıldı” diye konuştu.
 
HASAR TESPİT ÇALIŞMALARINA BAŞLANDI
Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nden gelen 3 ayrı ekiple hasar tespit çalışmalarına başlandığını söyleyen Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Gökhan İnce, “İlçe merkezinde yanında bulunan Pınarça ve Çorlu deresinde su seviyesi çok yüksek olduğundan, müdahale edebilmek için su seviyesinin düşmesini bekliyoruz. Şuana kadar deredeki su seviyesi 1.5 metre kadar düştü” dedi. Ölü ya da yaralının olmadığını söyleyen İnce çalışmalar esnasında kriz masasına destek olan Tekirdağ valiliği, Tekirdağ AFAD Müdürlüğü, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü, çevre il ve ilçe belediyelere de teşekkür etti.
 
Haber / Gülveren VATANSEVER

0282 726 91 91
0282 747 65 10