Bu çocuklarımız sizlere emanettir

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, eşi Hatice Nur Yerlikaya ile birlikte Kurban Bayramı dolayısıyla Huzurevi ve Sevgi Evleri’ni ziyaret etti.

Tekirdağ 28.10.2012 22:24:00 0
Bu çocuklarımız sizlere emanettir

 Çerkezköy Haber - Kurban Bayramının ilk günü rahatsızlığı nedeniyle Huzurevi ve Sevgi Evleri ziyaretine katılamayan Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya bayramın üçüncü günü eşi Hatice Nur Yerlikaya ile birlikte Huzurevi ve Sevgi Evlerini ziyaret ederek burada yaşayanların Kurban Bayramını kutladı.

 

EL ÖPÜP BAYRAM KUTLADILAR

İlk olarak Huzurevini ziyaret eden Vali Yerlikaya ve eşi Hatice Nur Yerlikaya, Huzurevi sakinlerinin ellerini öperek onların bayramını kutladı. Vali Yerlikaya ve eşi huzurevi sakinleri ile sohbet ederken, huzurevi sakinlerinden Hasan Amca askerlik vazifesini 1958 yılında Tekirdağ’da yaptığını bu yüzden de burasının kendisinde ayrı bir yere sahip olduğunu söyledi. Hasan Amca, daha sonra o tarihte çekilmiş resmini Vali Ali Yerlikaya’ya gösterdi.
 

HEDİYELERİNİ TAKDİM ETTİLER

Vali Ali Yerlikaya da “Allah sizleri başımızdan eksik etmesin, sizleri nice bayramlara ulaştırsın ve uzun ömürler versin” dedi. Huzurevindekilerle yakından ilgilenen Yerlikaya çifti daha sonra beraberinde getirdikleri hediyeleri huzurevi sakinlerine takdim ettiler.
 

SEVGİ EVLERİNE BAYRAM ZİYARETİ

Huzurevi ziyaretinden sonra Sevgi Evlerine geçen Vali Yerlikaya ve eşi Hatice Nur Yerlikaya ilk önce yetişkin kız çocuklarının bulunduğu yeri ziyaret etti. Burada kızların ve görevlilerin bayramlarını kutlayan Yerlikaya çifti, kızlara hayırlı ve güzel bir gelecek dileğinde bulundu.
 

BU ÇOCUKLAR SİZE EMANET

Ardından 0-2 yaş grubu çocukların kaldığı evlere geçen Yerlikaya çifti; buradaki çocukları kucaklarına alarak çocuklara sevgilerini ve şefkatlerini göstererek onlarla oyun oynadılar. Bakıcıların da bayramını kutlayan Yerlikaya çifti, çocukların bakımları konusunda bilgi aldı. Vali Ali Yerlikaya “Bu çocuklar size emanettir. Onlara birer anne şefkatiyle davranacaksınız. Onlar da sizde bu sıcaklığı görecek. Hem psikolojik olarak hem de iletişim açısından onları toplumla uyum sağlayacak bir şekilde yetiştireceksiniz. Sizin yaptığınız görev oldukça kutsal bir görevdir. Bizim üzerimize de ne düşüyorsa yapmaya hazırız” dedi.
 

Haber / Sevim BOZKURT

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10