Bayramda devlet-millet kaynaşması

Tekirdağ’da Kurban Bayramı bu yıl ilk kez devlet-millet kaynaşması ile coşkulu bir şekilde kutlandı.

Tekirdağ 28.10.2012 22:24:00 0
Bayramda devlet-millet kaynaşması

Kurban Bayramı’nın 2.günü Valilik Binası karşısında bulunan Tuğlalı Park’ta düzenlenen bayramlaşma programına protokol üyelerinin yanı sıra sivil toplum kuruluşları ve yüzlerce vatandaş katıldı.

 

BİRBİRLERİYLE BAYRAMLAŞIP KUCAKLAŞTILAR

Protokol üyelerinin eşleri ve çocukları ile birlikte katıldığı bayramlaşma programında Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya da eşi Hatice Nur Yerlikaya ile birlikte kutlamaları kabul etti. Bayramlaşma programında çocuk, genç, yaşlı, amir, memur, köylü, şehirli, esnaf, sanatkâr tüm Tekirdağ halkı birbiriyle bayramlaşma ve kucaklaşma imkanı buldu.
 

GÖRMEK İSTEDİĞİMİZ GERÇEK MANZARA BUDUR

Katılımın yoğun şekilde gerçekleştiği bayramlaşma programında ‘Süt Birliği’ tarafından bayramlaşmaya gelenlere kavurma, pilav ve ayran ikram edildi. Bayramlaşmanın ardından konuşan Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya “Özünde yakınlaşmanın olduğu bir bayramı, Kurban Bayramını Tekirdağlı hemşehrilerimizle birlikte coşku içinde yaşıyoruz, Bu doğrultuda yapılan bayramlaşma programı yaşanan bu görüntülerle gerçek amacına ulaştı. Şehrimizde arzu ettiğimiz, görmek istediğimiz, gerçek manzara budur. Biz şehrimizde hiçbir ayrım yapmaksızın tüm hemşehrilerimizi seviyoruz, birbirimizi sevelim, sevilelim. Bu kaynaşmanın bu görüntünün devamını diliyorum” dedi.
 

CUMHURİYET COŞKUSUNU HEP BİRLİKTE YAŞAYALIM

29 Ekim Cumhuriyet Bayramını da hep beraber kutlayacaklarını söyleyen Yerlikaya “Halkımızın bayram coşkusunu arttırmak için valiliğimiz, belediyemiz ve ilimizdeki STK’larımızın destekleri ile Kültür Bakanlığı sanatçısı Ayşe Aslanca ve Kıraç’ın konserleri, havai fişek gösterisi ve mapping gösterimi tertip edildi. 29 Ekim günü tüm Tekirdağlı hemşehrilerimi bu konsere eşleri ve çocukları ile birlikte davet ediyorum. Gelin, Cumhuriyet Bayramı coşkusunu beraber yaşayalım” diye konuştu.
 

HERKESE TEŞEKKÜR ETTİ

Bu ve buna benzer görüntülerin bundan sonra Tekirdağ’da sıkça yaşanacağını ifade eden Vali Ali Yerlikaya “Bugün burada bulunan hemşehrilerime, Tekirdağ Milletvekillerimize, STK’larımıza, parlamentoda grubu bulanan, bulunmayan tüm siyasi partilerimize teşekkür ediyorum” dedi.
 

SELZEDELERİ UNUTMADI

Saray ve Çerkezköy’de yaşanan sel felaketi nedeniyle mağduriyet yaşayanlara geçmiş olsun dileklerini de ileten Vali Yerlikaya “Yaşanan sel felaketi nedeniyle oradaki hemşehrilerimizin hepsinin Kurban Bayramlarını kutluyorum. Unutmasınlar devletimiz şu an kendileri ile beraber” diye konuştu.
 

BAYRAM COŞKUSUNU HEP BİRLİKTE KUTLADILAR

Bayramlaşma programına; AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Özlem Yemişçi, T. Ziyaeddin Akbulut, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Garnizon Komutanı Ömer Faruk Küçük ve eşi, Belediye Başkan Vekili Ali Kılıç, Vali Yardımcısı Ahmet Büyükçelik, Vali Yardımcısı ve Özel İdare Genel Sekreteri Mustafa Yel ve eşi, İlçe Kaymakamları ve eşleri, Namık Kemal Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. İhsan Soysal, İl Jandarma Komutanı Albay Kazım Rıfkı Ayan ve eşi, İl Emniyet Müdür Vekili Bülent Şensoy, İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, İl Müftüsü Mahmut Gürlen, siyasi partilerin il başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ve çalışanları, emniyet teşkilatı personeli ve aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 

Haber / Gülay YİĞİT SEZEN

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10