29 Ekim’e coşkulu kutlama

Tekirdağ’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 89’uncu yıldönümü kutlamaları kapsamında 28 Ekim günü çelenk sunma töreni düzenlendi.

Tekirdağ 29.10.2012 16:41:00 0
29 Ekim’e coşkulu kutlama
ŞEREF DEFTERİNİ İMZALADI
Saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan tören, Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığının çelenkleri Atatürk anıtına sunulması ile devam etti. Çelenk sunumundan sonra Vali Ali Yerlikaya Valilik Şeref Defterini imzaladı.
 

ÖĞRENCİLERE KUPA VE MADALYALARI VERİLDİ

Şeref defterinin imzalanmasının ardından Cumhuriyet Bayramı kutlamaları programı kapsamında il merkezinde yapılan Satranç Turnuvasında birincilik elde eden ve dereceye giren öğrencilere Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya ve protokol üyeleri tarafından kupa, madalya ve ödülleri verildi.
 

KATILIM YOĞUNDU

Cumhuriyet Bayramı çelenk sunma törenine Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Âdem Dalgıç, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ömer Faruk Küçük, CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcısı Fevzi Büyüktümtürk, Adalet Komisyonu Başkanı Akif Köylü, Namık kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Tekirdağ Vali Yardımcıları Ahmet Büyükçelik ve Bekir Sıtkı Kocakundakçı, Vali Yardımcısı ve Özel İdare Genel Sekreteri Mustafa Yel, Baro Başkanı Av. Nevzat Teker, İl Jandarma Komutanı Albay Kazım Rıfkı Ayan, İl Emniyet Müdür Vekili Bülent Şensoy, siyasi partilerin il başkanları, belediye meclis üyeleri, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında dün de Valilik Makamında tebrikat töreni düzenlendi. Sabah saatlerinde düzenlenen törende Vali Ali Yerlikaya, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ömer Faruk Küçük ve Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Âdem Dalgıç ile birlikte 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tebriklerini kabul etti.

 

LİDER ÜLKE YOLUNDA İLERLİYOR

Tebrikat töreninin ardından sahildeki Orduevi önünde resmigeçit töreni yapıldı. Törende ilk olarak, Vali Ali Yerlikaya törene katılanları selamlayarak, herkesin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Vali Ali Yerlikaya günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Cumhuriyetin kazanımlarına vurgu yapan Yerlikaya, “Gelinen konum itibarı ile ülkemiz, Cumhuriyetimizin bekasının teminatı olan 74 milyon nüfusu ile millet olarak geçmişte olduğu gibi günümüzde de sorunlar karşısında milli birlik ve beraberlik ruhuyla hareket etmektedir. Ülkemiz her geçen gün yükselen hedefleri ile eğitimden sağlığa, ekonomiden ticarete, sanattan spora değin farklı alanlarda büyük başarılara imza atan lider ülke olma yolunda kararlılıkla ilerlemektedir” dedi.
 

GÖSTERİLERLE DEVAM ETTİ

Öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini ifade eden şiirlerin okunmasından sonra; şiir, resim ve kompozisyon dalında yapılan yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi. Tekirdağ Halk Eğitim Merkezi Halkoyunları Gösteri Ekibi tarafından Tekirdağ yöresi oyunları ile devam eden programda, Tekirdağ Doğa Sporları ve Havacılık Kulübü tarafından paramotor gösterisi yapıldı.
 

GEÇİT TÖRENİ İLE SONA ERDİ

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı töreni il merkezindeki ilköğretim okulu öğrencileri ve liselerin resmigeçitleri ile 8. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı tarafından yapılan askeri geçiş töreninin ardından sona erdi. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenine Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya başta olmak üzere AK Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ömer Faruk Küçük, Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Âdem Dalgıç ve il protokolü, askeri erkân ile çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı.
 

Haber / Gülay YİĞİT SEZEN

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10