Bu sevda bitmez

Van Depremi dolayısıyla geçtiğimiz yıl kutlanmayan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, bu yıl halkın coşkulu katılımı ile kutlandı. 7’den 70’e tüm yürekler, düşman kuvvetlerini saf dışı bırak

Çerkezköy 29.10.2012 16:43:00 0
Bu sevda bitmez

 Çerkezköy Haber - 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 89. yıl dönümü, tüm Türkiye’de olduğu gibi Çerkezköy’de de coşkulu bir törenle kutlandı.

 
TEBRİKAT TÖRENİ DÜZENLENDİ
Cumhuriyet'in ilanın 89. yıldönümü kapsamında dün Kaymakamlık makamında düzenlenen tebrikat töreninde Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan, 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Nevzat Taşdeler, Çerkezköy Belediye Başkanvekili Ahmet Azcan ve Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz, tebrikleri kabul etti.
 

CHP TEBRİKATA KATILMADI

Kaymakamlık makamında düzenlenen Tebrikat Töreni’ne Cumhuriyet Halk Partisi Yönetiminin katılmaması da dikkatlerden kaçmadı. Önceki gün Cumhuriyet Meydanı’na çelenk koymak istediklerini fakat bunun engellendiğini belirten CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Metin Dönmez, “Siyasi partilerin Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e minnetini göstermek adına çelenk koymalarının engellenmesini protesto etmek için Tebrikat Töreni’ne katılmadık. Aynı nedenden dolayı 30 Ağustos Zafer Bayramı Tebrikat Töreni’ne de katılmamıştık. Biz CHP olarak bayramımızı halkımızla birlikte kutladık” dedi.  
 

CUMHURİYET MEYDANI’NA AKIN ETTİLER

Tebrikat Töreni’nin ardından kutlamalar saat 10.00’da Cumhuriyet Meydanı’nda devam etti. Genci yaşlısı, kadını erkeği, işçisi memuru 7’den 70’e yüzlerce Çerkezköylü ellerinde ay yıldızlı bayraklar ile Ata’sına minnetini sunmak için Cumhuriyet Meydanı’na akın etti. Törende İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri de geniş güvenlik önlemi aldı. Olası bir olumsuzluğa karşı Merkez Osmanlı Camii minaresine ve Belediye Binası üzerine keskin nişancılar yerleştirildi. Cumhuriyet Meydanı’ndaki kutlamalarda 100’e yakın emniyet mensubu görev aldı.
 

KÜÇÜKLER KUTLAMALARA RENK KATTI

Cumhuriyet Meydanı’ndaki tören Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan, 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Nevzat Taşdeler ve Çerkezköy Belediye Başkanvekili Ahmet Azcan’ın Tören Aracı ile halkı selamlaması ile başladı. Tören alanındaki küçük çocuklar, ellerindeki ay yıldızlı bayraklar ve giydikleri asker ve polis kıyafetleri ile kutlamalara ayrı bir renk kattı.
 

YAŞASIN CUMHURİYET

Saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan, 29 Ekim 1923’ün Cumhuriyet’in ilan edildiği, Türk Devleti’ne adının verildiği gün olduğunu belirterek, “Mondros Ateşkes Anlaşmasının imzalanmasının ardından, Türk Milleti esir yaşamaktansa hürriyet için mücadele etmeye karar verdi. Mustafa Kemal Atatürk 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ayak basarak bu mücadeleyi bizzat başlattı. 30 Ağustos Zaferi ile Türk Milleti’nin karanlık devri sona erdi. Yeni bir devir başladı. 29 Ekim 1923’de Türkiye Büyük Millet Meclisi toplandı ve ‘Yaşasın Cumhuriyet’ sesleri ile Cumhuriyet ilan edildi” dedi.
 

EN UYGUN İDARE ŞEKLİ

Cumhuriyet’in Türk Milleti’nin karakterine en uygun idare şekli olduğunu ifade eden Bayhan, “Bu idarede son söz milletindir” dedi. Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan konuşmasının sonunda hem ilçenin Kurtuluş günü hem de Cumhuriyet Bayramı olan 29 Ekim’in tüm vatandaşlara kutlu olmasını temenni etti.
 

GENÇLER İLİM VE AKLI REHBER EDİNMELİ

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün batan bir imparatorluğun küllerinden milletle birlikte kurduğu Cumhuriyet sayesinde Türkiye’nin dört bir yanında meydanların haklı bir gurur ile ‘Biz Bir Milletiz’ diye haykırdığını belirten Çerkezköy Belediye Başkanvekili Ahmet Azcan da, “Yarınlarımızı kucaklayan projeleri hayata geçirmeli, birlikte yaşama kültürünü yerleştirmek için zemin hazırlamalıyız. Gençlerimiz üstlendikleri sorumluluğun bilincinde olmalı. Tarihi iyi anlamalı ilim ve aklı rehber edinmelidir” dedi.
 

İŞGALDEN KURTULUŞU DA KUTLADI

Cumhuriyet’in kuruluşu ile Çerkezköy’ün düşman işgalinden kurtuluşunun aynı güne denk geldiğini anımsatan Azcan, “Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü ve onun kahraman silah arkadaşlarını, bu toprakları vatan yapan şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz gönül borcu, şükran ve rahmetle anıyorum” diye konuştu.
 

DERECEYE GİRENLERE ÖDÜLLERİ TAKDİM EDİLDİ

Konuşmaların ardından program, Fevzi Paşa İlkokulu öğrencisi Gülse Geçit’in ‘Cumhuriyet’ ve Cumhuriyet İlkokulu öğrencisi Çiğdem Yıldız’ın ‘Akdenize Doğru’ adlı şiirleri okuması ile devam etti. Törende, Cumhuriyet’in 89. yıldönümü kutlamaları çerçevesinde düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere de ödülleri verildi. Resim yarışmasında 1. olan Kapaklı Cumhuriyet İlkokulu öğrencisi Sıla Bade Aydın, 2. olan Mevlana İlkokulu öğrencisi Buse Poshorlu ve 3. olan Kapaklı Gazi İlkokulu öğrencisi Korcan Uslu ödüllerini Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan’ın elinden aldı. Şiir yarışmasında 1. olan Özel İdare İlkokulu öğrencisi Eda Taş, 2. olan Nurullah Narin Ortaokulu öğrencisi Gaye Kocabaş ve 3. olan Mevlana Ortaokulu öğrencisi Gamze Yıldırım ödüllerini 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Nevzat Taşdeler’in elinden alırken, kompozisyon yarışmasında 1. olan Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi öğrencisi Buse Koçyiğit, 2. olan Ticaret ve Sanayi Odası Lisesi öğrencisi Şeyma Tüfekçi ve 3. olan Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi öğrencisi Simge Özçelik’e de ödüllerini Çerkezköy Belediye Başkanvekili Ahmet Azcan takdim etti.  
 

EN ÇOK ALKIŞI MEHMETÇİK ALDI

Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları Ekibi’nin gösterisi ile devam etti. Yöresel oyunların sergilendiği gösteri büyük beğeni topladı. Geçit Töreni’nde ilçe, belde ve köylerde faaliyet gösteren okulların müdürleri, öğretmenleri ve öğrencileri, vatandaşların alkışları eşliğinde protokolü ve halkı selamlayarak yürüdü. Törende en büyük alkışı ise tören alanından geçen Cumhuriyet’in koruyucusu Mehmetçik ve zırhlı birlikler aldı. Kutlamalar geçit töreninin ardından sona erdi.
 

KATILIM YOĞUN OLDU

Cumhuriyet’in 89. yıl kutlamalarına Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan, 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Nevzat Taşdeler, Çerkezköy Belediye Başkanvekili Ahmet Azcan ve Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz’ın yanı sıra Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Hikmet Ziya Özek, Çerkezköy Merkez Komutanı Binbaşı Memduh Ceylan, Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Kocabıçak, Çerkezköy İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Rüştü Eryılmaz, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, CHP İlçe Başkanı Metin Dönmez, MHP İlçe Başkanı Mustafa Ordu, Çerkezköy Belediye Meclis Üyeleri, Çerkezköy İlçe Müftüsü Bayram Şahin, Çerkezköy SGK Müdürü Yücel İnce, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, Çerkezköy İlçe Tarım Müdürü Recep Demirbağ, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Hüseyin Erdoğan ve Hüseyin Yaşar, Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Şenol Sinan Ekinci, Çerkezköy PTT Müdürü Ali Arslan, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Yönetimi, AK Parti Çerkezköy İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Can Danyeli, AK Parti Kapaklı Belde Başkanı Ali Osman Orhan, CHP Kapaklı Belde Başkanı Kenan Seçkin, AK Parti Kızılpınar Belde Başkanı Kamil Yiğit, askeri erkan, siyasi parti temsilcileri, kamu ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile yüzlerce vatandaş katıldı.
 

Haber / Ahmet KARDEŞ / Cem BÜLBÜL / Faik Onur KAYA / Asım YAVUZ

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10