Vali Duruer’in Filibe temasları

Edirne Valisi Hasan Duruer ve beraberindeki heyet Bulgaristan'ın Filibe Kentini ziyaret ederek resmi temaslarda bulundu. Vali Duruer ilk olarak Filibe Bölge Valisi Zdravko Dimitrov ve Filibe Belediye Başkanı İvan Totev'i ziyaret etti.

Bölgede Gündem 1.11.2012 15:30:00 0
Vali Duruer’in Filibe temasları

 ORTAK ÇALIŞMALAR MASAYA YATIRILDI

Filibe Bölge Valisi Zdravko Dimitrov ve Filibe Belediye Başkanı İvan Totev ile gerçekleşen görüşmede, her iki ülkenin ortak geleceklerini ve geçmişlerini konuşarak işbirliği alanında yapılabilecek çalışmalar hakkında fikir alış verişinde bulunularak, Edirne ve Filibe arasında yapılabilecek ortak çalışmalar masaya yatırıldı.  Özellikle her iki şehrin üniversite ve tarih şehri olmasından dolayı ortak birçok noktası olduğuna vurgu yapan Vali Dimitrov Filibe Üniversitesi’nin Türk öğrenciler tarafından tanınan ve bilinen bir üniversite olduğunu ancak Türkiye tarafından mezuniyet diplomalarının tanınmamasının büyük sıkıntı yarattığını ve bu konunun bir an önce görüşülerek sonuca bağlanmasını istedi.

 

KARŞILIKLI TURİZM ÇOK ÖNEMLİ

Belediye Başkanı İvan Totev de Edirne’yi çok iyi bildiklerini ve sürekli olarak geldiklerini belirtti. Totev işbirliği konusunda bazı çalışmaları olduğunu ve bu kapsamda emekli derneklerine üye olan belli yaştaki insanları belirli günlerde Edirne’ye otobüslerle gönderdiklerini ifade ederek “Edirne’de de böyle yaşlıların olduğu dernekler varsa onların da Filibe’ye gönderilmesini istiyoruz. Karşılıklı turizm çok önemli” dedi.

 

BİZİM KAPIMIZ AÇIK

Vali Duruer de öncelikle Üniversite diplomaları konusunda konuya vakıf olduklarını ve ilgili yerlere bu sorunu tekrar ileteceklerini ve çözüm aşamasında takipçisi olacağını ifade ederek “Her şeyden önce bizim kapılarımız açık. İstediğiniz zaman gelebilirsiniz. Spor, kültür ve sanat alanlarında karşılıklı vatandaşlarımızın gidip gelmesi ve öğrencilerimizin gidip gelmeleri çok önemli. Ancak en büyük sorun vize, siz vizeleri kaldırın çok sayıda vatandaşımız ülkenize gelecektir” dedi.

 

DEKLARASYONUN İPTAL EDİLMESİNİ İSTİYORUM

Vali Duruer, Ermeni soykırımı iddialarına yönelik Bulgaristan parlamentosunda bir tanıma yada desteklemenin söz konusu olmadığını ancak Filibe Belediyesi’nin bu konuda soykırım iddiasını tanıyan ve kabul eden bir anlayış içerisinde olmasının anlaşılamaz olduğunu belirterek “Size bir sitemimi iletmek isterim. Filibe Belediyesi olarak Belediye Meclisinin daha önce kabul ettiği sözde Ermeni soykırımını tanıma deklarasyonunun iptal edilmesini istiyorum” dedi.

 

TARİHİ VE KÜLTÜREL ESERLERİ ZİYARET ETTİLER

Vali Duruer ve beraberindeki heyet daha sonra Osmanlı döneminden kalma tarih ve kültürel eserler olan İmaret Camii, Taşköprü Camii, Müslüman Mezarlığını ve Çifte Hamam'ı ziyaret ettiler. Edirne Valisi Hasan Duruer ve beraberindeki heyet son olarak Asenovgrad'taki Tekno – Aktaş isimli Türk tesisini ziyaret etti. 

 

Haber / Gökhan TEKER

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10