Kapaklı’da yıkım gerginliği

Kapaklı Aynur Caddesi’nden başlayarak Sazlı Gölüne kadar uzanan hazine arazisi üzerinde birçok kişinin illegal şekilde işgal ettiği yerlerde bulunan yıkım işlemi kapsamında Köybaşı İnşaat M

Çerkezköy 1.11.2012 21:48:00 0
Kapaklı’da yıkım gerginliği

 YIKIM GÜN BOYU DEVAM ETTİ

Dün saat 9,30 sıralarında başlayan yıkım işlemi, Kapaklı Belediyesi Zabıta ekipleri, polis ekipleri ve çevik kuvvet ekipleri tarafından gerçekleştirildi. Bazı ev ve ahırların yıkılması sırasında çevik kuvvet ekipleri ve ahır sahipleri arasında arbede yaşandı. Hazineye ait olan bu arazinin belediye kayıtlarında ağaçlandırma alanı olarak tahsis edilmiş olması nedeni ile 7. ayda belediye tarafından söz konusu yerlerin boşaltılması için yazı gönderildiğini belirten belediye yetkilileri, son yazışmanın 15 gün evvel yapıldığını ve bu arazı üzerinde ev ve ahırı bulunan kişilere 15 gün içerisinde hazineye ait yerlerin boşaltılması, boşaltılmadığı taktirde yıkım işleminin gerçekleştirileceği şeklinde tebliğde bulunulduğunu ifade etti.

 

GECEKONDU VE AHIRLAR YIKILDI

Kapaklı Belediyesi tarafından boşaltılması için yapılan uyarılara uyulmayan gecekondu ve ahırlar  belediye yıkım ekipleri tarafından yıkıldı. Ekipler ilk olarak Sabri Demir’in oturmakta olduğu evin çitlerini yıkmakla işe başladı. Demir, devlet memuru olan oğlunun kendisini gecekondu yapmaması yönünde uyardığını söyledi. Yıkım ekiplerine direnmeyen Sabri Demir yıkıma dair kalan işleri kendisi tamamlamak üzere işe koyuldu.

 

ZOR ANLAR YAŞANDI

Recep Arın’a ait evin yıkımı sırasında yıkım ekiplerine direnen Arın “Yıllardır emek harcayarak yapmış olduğum yerleri size yıktırmam. Burayı yıkmaya teşebbüs eden olursa beni karşısında bulur” dedi. Recep Arın’ın yıkım işlemi en sona bırakıldı.  Gün boyu devam eden gecekondu ve ahırların yıkım işlemi esnasında zabıta ve çevik kuvvet ekipleri zaman zaman zor anlar yaşadı. Mesut Boz ve İbrahim Boz da evlerinden çıkmamakta direndi. Yıkım ekiplerinden 15 gün zaman isteyen Mesut Boz “Ben sadece 15 gün daha zaman istiyorum. Verin bana bir evrak 15 gün sonra burayı size teslim edeceğime dair imza atıyım.  Burada insan yok. Canlı hayvanların bir başka yerde ahır yapılarak nakli zaman alacak” dedi. Yıkım ekiplerinin ek süre verilemeyeceğini söylemesi üzerine Mesut Boz zorla dışarı çıkarılmaya çalışıldı. Bu esnada iş makineleri evin bitişiğinde bulunan ahırı arka taraftan yıkmaya başladı.

 

FENALIK GEÇİRDİ

Yıkım işleminin başlamasıyla birlikte hayvanlara bakım işiyle görevli kadının fenalaşması üzerine olay yerine 112 sağlık ekipleri çağrıldı. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesi ardından yaşlı kadın Çerkezköy Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. 

Kapaklı Belediyesi Yıkım Ekipleri öğleden sonra da yıkım işlemlerine devam etti. Öğleden sonra da Köybaşı İnşaat firması yıkıldı. Yıkım sırasında inşaat firmasına gelen AK Parti Meclis Üyesi Salih Bezgin, yıkımın yapılmaması için yıkım ekipleriyle tartıştı. Tartışmanın büyümesi üzerine çevik kuvvet ekipleri olaya müdahale etti. Çevik kuvvet ekipleri ile iş yeri yetkilileri arasında yaşanan kısa süreli arbedenin ardından işyerinin yıkımı gerçekleştirildi.

Yıkım işlemi kapsamında Köybaşı İnşaat Malzemeleri, Halim Danacı Parkı, Altaş Yapı-Ses Yapı-Dursun Yapı-Parke Taş İmalathanesi, Aygaz Tüp deposu ve 2 kat bina, hayvan barınakları bahçeler ve zirai alet koyulan tel çit ile çevrili alanlar, Halı Saha yanında bulunan 3 adet depo ve 2 katlı binada yıkım yapıldı.

 

Haber / Asim YAVUZAhmet KARDEŞ 


0282 726 91 91
0282 747 65 10