Elektrik hatları yeraltına alınıyor

Çerkezköy de elektrik hatlarının yeraltına alınmasına yönelik çalışmalar devam ediyor. Geçtiğimiz yıllarda TREDAŞ Çerkezköy İşletme Müdürlüğü’nün yapmış olduğu ça

Çerkezköy 4.11.2012 16:27:00 0
Elektrik hatları yeraltına alınıyor

 Çerkezköy Haber - Bir taraftan mevcut trafoları güçlendiren TREDAŞ, bir taraftan da elektrik kablolarının yeraltına alınma işlemlerini gerçekleştiriyor.

 

ÇALIŞMALAR TAMAMLANMAK ÜZERE

Çerkezköy Kaymakamlığı'nın yanındaki 400 Kw'lık trafo yerine 1000 Kw'lık trafo yapan TREDAŞ'da elektrik hatlarının yeraltına alınması kapsamında son aşamaya gelindiğini belirten yetkililer, “Elektrik hatları yeraltına alınırken yollarda 100 santimetre, kaldırımlarda ise 80 santimetre derinliğinde açılan kanallara elektrik kabloları çekiliyor. Evlere elektrik dağıtmak için belirlenen noktalara elektrik boxları koyuluyor” bilgisini verdi.

 

5 ELEKTRİK PANOSU YAPILACAK

Atatürk Caddesi üzerindeki elektrik kablolarının bir bölümünün önceki süreçte yeraltına alındığını anımsatan TREDAŞ yetkilileri, “Bu caddede kalan elektrik hatlarını yeraltına alma çalışmaları 1 Kasım itibari ile başladı. 15 kişilik ekibimiz Rüya Sokak’tan itibaren elektrik hatlarını yeraltına alarak Çerkezköy Kaymakamlık binası yanındaki trafoya bağlanacak. Hat üstünde 5 elektrik panosu yerleştirilecek. Elektrik hatları yeraltına alındığında vatandaşlar daha sorunsuz ve güvenli bir şekilde elektriğe kavuşacak” açıklamalarında bulundu. Atatürk Caddesi’ndeki çalışmaların yarın tamamlanması hedefleniyor.

 

KALDIRIMLAR HEMEN ONARILMALI

Atatürk Caddesi’ndeki elektrik hatlarının yeraltına alınması çalışmaları nedeni ile Altıyol Kavşağı-Çerkezköy Belediyesi istikametindeki yolun yarısı trafiğe kapatıldı. Çalışmalar, özellikle akşam saatlerinde bölgede trafiğin aksamasına neden oluyor. Kabloların yeraltına alınmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren ve çamurda yürümek istemediklerini belirten vatandaşlar ise bozulan kaldırımların en kısa sürede onarılmasını istiyor.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10