Vize’ye “Sakin Şehir” sertifikası

Kırklareli’nin Vize İlçesinin Sakin Şehirler Birliği’ne katılımı, İtalya’da düzenlenen sertifika töreni ile taçlandırıldı. İtalya’nın Novellara kentinde 19-23 Ekim tarihleri arasında ge

Bölgede Gündem 6.11.2012 17:37:00 0
Vize’ye “Sakin Şehir” sertifikası

 TÜRKİYE’DEN 3 İLÇEYE SERTİFİKA VERİLDİ

Sakin Şehirler Genel Kurulu ve birliğe katılım sertifika törenine Vize adına Kırklareli Vali Yardımcısı İsmail Gültekin, Vize Kaymakamı Murat Duru, Vize Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Gökay Üstün ve Trakya Kalkınma Ajansı Kırklareli Yatırım Destek Ofisi uzmanı Semiha Ahmet katıldı. Novellara’da gerçekleşen Sakin Şehirler Genel Kurul Toplantısı’nın ikinci günü kentin belediye başkanı Raul Daoli’nin açılış konuşmasıyla başladı. Konuşmanın ardından birliğe yeni katılan şehirlerin temsilcilerine sakin şehir sertifikaları verildi. Birliğe ülkemizden katılmaya hak kazanan Isparta Yalvaç ve Ordu Perşembe ilçeleri ile Kırklareli’nin Vize ilçeleri tören ile sertifikalarına kavuştu. Vize’nin sertifikasını ilçe adına Vize Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz, Cittaslow Başkanı Gian Luca Marconi ve Genel Direktör Pier Giorgio Marconi'nin elinden aldı.

 

2013 GENEL KURULU SEFERİHİSAR’DA

Program sonunda 2013 yılındaki Cittaslow Genel Kurulu’nun Türkiye’nin ilk sakin şehri olan İzmir’in Seferihisar İlçesi’nde düzenleneceği açıklanırken Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyuer, toplantı hazırlıklarına dair bir sunum gerçekleştirdi. 26 ülkeden 161 şehrin temsilcilerini ağırlayacak olmaktan dolayı duydukları heyecanı dile getiren Soyuer, çiftçi okulu, slow food akademisi ve doğa bilimleri merkezini içerecek biçimde tasarladıkları ‘Slow Park’ın da bu toplantı sırasında görücüye çıkacağının müjdesini verdi.

 

TANITIM İMKANI BULDU

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Gökay Üstün, bu organizasyon sayesinde Vize’nin tanıtımına önemli katkıda bulunulduğunu belirterek “Geniş ve çok uluslu katılımdan dolayı bu toplantı ile birlikte Vize’nin de aralarında bulunduğu ülkemizin yeni sakin şehirleri önemli bir tanıtım imkanı buldu” dedi. Üstün, Vize’nin bu unvanı en iyi şekilde taşıyarak turizm anlamında iyi bir kalkınma fırsatı olarak kullanabilmesi için Ajans olarak Vize’ye her türde desteklerinin süreceğini ifade etti.

 

Haber / Türker ÖZKAN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10