Velipınar meclisten onay bekliyor

Yaşanan sel felaketinin ardından yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, dün yaptığı açıklamada yapımı tamamlanan yeni okulun, 2012-2013 eğitim öğreti

Çerkezköy 6.11.2012 18:21:00 0
Velipınar meclisten onay bekliyor

 Çerkezköy Haber - Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, dün saat 11.30’da yaptığı basın açıklamasında son zamanlarda beldede yaşanan gelişmeler hakkında açıklamalarda bulundu.  


 

GECE GÜNDÜZ ÇALIŞTIK

Bölge halkının sel felaketini en az zararla atlatması için gece gündüz çalıştıklarını ifade eden Belediye Başkanı Hanifi Belindir, “Dere suyunun çok yükselmesi ve rögarlarımızın tıkanması sonucu, çevre yolu bölgesinde adeta küçük bir baraj oluştu. Kaymakamımız konuyla ilgili karayolları ile görüşmemi istedi” dedi.   

 

VALİMİZ KONUYLA BİZZAT İLGİLENDİ

Su seviyesinin hızla yükselmesi üzerine direk olarak Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya ile görüştüğünü ve konuyu kendisine arz ettiğini belirten Belindir, “Valimiz Karayolları Müdürlüğü ile bizzat görüştü. 1 saat içinde yetkililer beldemize geldiler. Yeni yapılmakta olan yol, suyun akıp gitmesini engellediği için bu noktaya müdahalede bulunuldu ve yolun açılması ile su 1 saat içinde çekildi” ifadelerini kullandı.

 

AÇILAN YARALAR HIZLA SARILACAK

Valilik ile daha sonra da görüşmelerini sürdürdüklerini ve bölgedeki dere yataklarının ıslah edilmesi konusunda hemfikir olduklarını kaydeden Başkan Belindir, “Futbol sahamız, lisemizin bodrum katı ve 30’a yakın evimiz sular altında kaldı. Sel sonucu açılan yaraların hızla sarılması ve bu gibi felaketlerin bir daha yaşanmaması için elimizden geleni yapıyoruz” diye konuştu.

 

ÖNEMLİ OLAN HALKA HİZMETTİR

Geçtiğimiz hafta Ankara’da bir dizi görüşmede bulunduklarını ifade eden Başkan Belindir, “Büyükşehir yapılanması kapsamında meclise sunulan taslakta Kızılpınar ve beldemizin Çerkezköy’e bağlanması uygun görülmüştü. Tekirdağ Milletvekilimiz Ziyaeddin Akbulut iki beldenin birleşmesi halinde nüfus 20 bini aşıyorsa meclise yeni bir önerge sunabileceğini söyledi. Velimeşe Belediyesi de bu oluşumda yer almak istediğini ifade etti. Önergenin meclise sunulması ve kabul edilmesi halinde ‘Velipınar’ adında yeni bir ilçe oluşturulmuş olacak. İlçe olmamız ya da Çerkezköy’e bağlı kalmamız önemli değil. Önemli olan halkın en iyi şekilde hizmet almasıdır” dedi.

 

ORTAOKUL OLARAK HİZMET VERİYOR

Başkan Belindir, daha sonra Veliköy Belediyesi İlköğretim Okulu’nu ziyaret etti. Yapımı tamamlanan okulun ortaokul olarak bölgede hizmet vermeye başladığını ifade eden Hanifi Belindir, “Okulumuzun kurucu müdürlüğüne Serdar İş atandı. 15 öğretmenin görev aldığı ve 14 sınıfın bulunduğu okulumuzda 460 öğrencimiz eğitim görüyor. Ağaçlandırma çalışmalarının devam ettiği okulumuzda en kısa süre içerisinde basketbol, voleybol ve futbol sahalarının yapımı için kolları sıvayacağız” dedi. Okulda öğretmen sıkıntısının bulunmadığını belirten Müdür Yardımcısı Murat Özdemir de kalan ufak tefek eksikliklerin yavaş yavaş tamamlandığını dile getirdi. Belindir ve Özdemir, Aysel Bağdagül Kabasakal’ın dersine girdiği 7 / C sınıfı öğrencileri ile bir süre sohbet etti.  

 

Haber / Ahmet KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10