O’nu anlamak ve yaşatmak en büyük görevimiz

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi, CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi ve CHP Tekirdağ Milletv

Tekirdağ 9.11.2012 19:06:00 0
O’nu anlamak ve yaşatmak en büyük görevimiz

 KENDİSİNE YAKIŞAN BAŞARIYI ELDE ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Vefatının ardından bütün dünyanın etrafında birleştiği yegâne ortak noktanın Mustafa Kemal Atatürk’ün dünya üzerinde yetişmiş çok nadir bir dahi oluşu, büyük devlet adamlığı ve dünya milletlerine örnek olabilecek çalışmaları olduğunu söyleyen Özlem Yemişçi, “Dünyaya gözlerini kapadığı son ana kadar sadece vatanını ve milletini düşünmüş, ömrünü bağımsız, refah içinde yaşayan, laik,demokratik ve örnek bir ülke bırakmaya adamıştır. O, yeniliğe açık ileri görüşlü bir devlet adamı olmasının yanında eşsiz bir komutandır. Her 10 Kasım’da yaşadığımız yasa rağmen; “Beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek demek değildir; benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız, bu yeterlidir.” diyen büyük Kurtarıcıya layık, fikirlerine sahip çıkan izinde yürüyen ve ulaştığı çizgiyi daha ileriye götürebilecek bir kuvvetin varlığını damarlarında hisseden Türk gençliği, kendisine yakışan başarıyı elde etmekte ve etmeye de devam edecektir” dedi.

 

 

 

BÜYÜK KOMUTAN VE REFORMCU BİR LİDERDİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak da Atatürk’ün, büyük bir komutan olmasının yanında reformcu bir lider olduğunu ifade ederek “Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşuyla birlikte hayata geçirdiği devrimler ile Türk ulusuna çağ atlatmış, Türkiye Cumhuriyeti’nin dünya devletleri arasında saygın konuma yükselmesine vesile olmuştur. 10 Kasım bu yüzden ona ulusça büyük sevgi ve saygımızı gösterdiğimiz bir gündür.  Özgür bir ulus olmamızın gururunu yaşatan Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimleri yolumuzu aydınlatmaya sonsuza kadar devam edecektir” diye konuştu.

 

 

ONUN BIRAKTIĞI YOLDA YÜRÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi ve CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer de “İki büyük eserinden biri olan Cumhuriyet’in kutlanmasına bile tahammülün olmadığı, manevi şahsı önünde “sap gibi durmak” olarak algılayan ancak onu bile yapmayan bir Başbakan’ın ülkeyi sürüklediği karanlık bir dönemden geçiyoruz. Bayrağa saygının yitirildiği, en doğal hakkı olan bayramlarını kutlayan yurttaşların yerlerde sürüklendiği bir dönemde, O’nun büyüklüğünü ve ileri görüşlülüğünü daha iyi anlıyoruz. Hiç kuşku olmasın ki Atamız’ın izinde, onun mirasını devralan bizler onun bıraktığı yolda hiç yılmadan ve büyük bir kararlılıkla karanlıkları yırtıp atacak bir iradeye sahibiz. Bunun için bugüne dek Atamız’ın gösterdiği yolda; inanç ve azimle yürüdük. Bundan sonra da daha büyük bir inanç ve azimle, yılmadan, korkmadan, baskılara teslim olmadan yürümeye devam edeceğiz. Atamız’dan aldığımız bu güçle O’nun büyük eseri, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni, sonsuza kadar yaşatacağız” dedi.
 
 
KENDİSİNİ MİLLETİNE ADADI
Hayatı boyunca, kendisini, varlığından güç aldığı büyük milletimize adayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün; kahraman bir komutan, muktedir bir politikacı ve büyük bir devlet adamı olarak çok önemli hizmetler ifa ettiğini belirten MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen de “Vatanımızı parçalamaya yeltenenleri, büyük milletimizin binlerce yılda oluşturduğu maddi ve manevi haklarını çiğneme cüreti gösterenleri geldikleri gibi gönderen bir iradeye liderlik yapan bu büyük devlet adamına, çok şey borçlu olduğumuz iyi bilinmelidir” dedi. Değerli bir asker, üstün nitelikleri olan bir kumandan, mümtaz bir devlet adamı olan Mustafa Kemal Atatürk'ün, muhteşem eseri olan bağımsız ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti ile bütün dünyanın hayranlığını kazandığını işaret eden Belen, “Sadece Türk milletinin kaderini değiştirmekle kalmayıp kazandığı Kurtuluş Savaşı ve gerçekleştirdiği devrimlerle dünyanın mazlum milletlerine de yol gösterici olan Atatürk'ün fikirleri aradan geçen yıllara rağmen geçerliliğini korumaya devam etmektedir. Atatürk ve arkadaşlarının kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'nin ilke ve devrimleri, çağdaş uygarlık yolunda yolumuzu aydınlatmaya devam edecektir. O'nu anlamak, O'nun düşüncelerini, ilke ve devrimlerini yaşatmak bizlerin en büyük görevidir” ifadesini kullandı.
 
 
Haber / Türker ÖZKAN

0282 726 91 91
0282 747 65 10