Vali Yaman, organlarını bağışladı

Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, Organ Bağışı Haftası dolayısıyla düzenlenen toplantıda, organlarını bağışladığını açıkladı.

Bölgede Gündem 9.11.2012 19:06:00 0
Vali Yaman, organlarını bağışladı

 BİLGİLENDİRME TOPLANTISI DÜZENLENDİ

3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası nedeniyle Kırklareli Sağlık Müdürlüğü, Valilik Atatürk Salonu'nda organ bağışı hakkında kamu-kurum ve kuruluşlarda çalışan bürokratlara yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, Türkiye'nin bütün illerinde devam eden organ bağışı kampanyası kapsamında Kırklareli'ndeki kurum ve kuruluşlar bir araya gelerek organ bağışını başlattıklarını ifade etti.

 

DUYARLI OLMALARINI BEKLİYORUM

Avrupa Birliği üyesi ülkelerde 1 milyonda 20 kişinin organ bağışında bulunduğunu, Türkiye’de ise bu rakamın 1 milyonda 5 kişi olduğunu söyleyen Yaman “Avrupa Birliği ortalamasına göre çok küçük bir rakam. Bu duyarlılık bizim ülkemizde vatandaşlarımız tarafından artacaktır. Bugün bağışlanacak organlarımın tamamını bağışlıyorum. Vatandaş bilinci diye düşünüyorum. Binlerce hastamız bu şekilde organ bağışı bekliyor. Vatandaşlarımızın duyarlı olmasını bekliyorum" dedi. Kırklareli Belediye Başkanı CHP'li Cavit Çağlayan ile İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Korkmaz da organlarını bağışladıklarını açıkladı.
 

Haber / Ahmet KILAVUZ

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10