Trakya’dan Bulgaristan’a dostluk köprüsü

Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ve Dışişleri Müdürlüğü tarafından desteklenen kültür ve sanat projesi kapsamında Bulgaristan’da konser ve halk oyunl

Çorlu 12.11.2012 19:42:00 0
Trakya’dan Bulgaristan’a dostluk köprüsü

 BULGARİSTAN’A GİTTİLER

Proje kapsamında Çorlu Belediyesi Halk Oyunları Ekibi ile Çorlu Halk Eğitim Merkezi Bünyesi’ndeki Türk Halk Müziği Korosu Bulgaristan’a gitti. Etkinlik programının ilk gününde Şumnu ilinin Hitrino (Şeytancık) ilçesinde 2011 yılında açılışı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından yapılan Koca Yusuf Anıtı ziyaret edildi. Hitrino Belediye Başkanı Nerettin Basri ile Kayacık Kültürevi Sekreteri Vahide Ehliman’ın da katıldığı törende, Koca Yusuf Anıtına çelenk sunuldu.

 

TARİHİ VE TURİSTLİK YERLERİ GEZDİLER

Kayacık Kültür Merkezine gidilerek konser ve halk oyunları gösterileri düzenlendi. Gecenin sonunda Kayacıklılar Çorlu Milli Eğitim Şube Müdürü Ümit Yılmaz, Bulgaristan Hak ve Özgürlükler Hareketi Trakya Temsilcisi Nevzat Akıncı ve projede emeği geçenlere teşekkür ederek çiçek takdim ettiler. Etkinlik programının 2. gününde Varna ilinin Suvorovo (Kozulca) ilçesi ziyaret edildi. Burada kısa bir süre önce hizmete giren General Suvorov kapalı spor salonunda da konser ve halk oyunları gösterileri düzenlendi. Gösterilere Türkiye’nin Burgaz Başkonsolosu Cem Ulusoy, Suvorovo Belediye Başkanı Pavlin Paceşkov, HÖH Varna İl Başkan Yardımcısı Kadir Kadir, civar ilçe belediye başkanları ve köy muhtarlarının da hazır bulunduğu etkinliğe 600’den fazla sanatsever katıldı. Çorlu Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürü Hasan Güngör, Balkan Türkleri Derneği Başkan Yardımcısı Güner Çetin de katıldı. Şumnu ve Varna’da 2 gün boyunca etkinlikler gerçekleştiren Çorlulu heyet, bu şehirlerin tarihi ve turistik yerlerini de ziyaret etme imkânı buldu.

 

Haber / Gülay YİĞİT SEZEN

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10