Suya zam yok

Çerkezköy Belediye Meclisi Kasım Ayı Meclis Toplantısı'nın ikinci oturumu yapıldı. Tahmini bütçenin 51 milyon TL olarak kararlaştırıldığı toplantıda, 2013 yılı gelir tarifeleri de karara bağl

Çerkezköy 12.11.2012 20:05:00 0
Suya zam yok

 Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem “Çerkezköy Belediyesi olarak Trakya bölgesinin en ucuz ve en kaliteli suyunu, en kesintisiz ve yeterli suyunu veriyoruz” dedi. Siirt’in Pervari İlçesi’nin kırsal kesiminde jandarmaya ait skorsky tipi helikopterin düşmesi sonucu şehit düşen Çerkezköylü Jandarma Uzman Çavuş Dinçer Ersoy’u binlerce kişi ile rahmetle son yolculuğuna uğurladıklarını ifade eden Ertem “Bugün cenaze namazında şehidimizin annesi ve babası dimdik ayakta durdular. Böyle aileler olduğu sürece bu ülkenin sırtı yere gelmez kimsenin de bizi parçalamaya ve bölmeye hakkı olmaz” dedi.

 

İKİNCİ OTURUM YAPILDI

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem başkanlığında belediye meclis toplantısı salonunda dün saat 15.00’da başlayan toplantıya mazeret bildiren Ak Partili Meclis Üyeleri Aynur Düzgünel, Zafer Erdağ ve Süleyman Ak katılmadı. Açılış ve yapılan yoklamanın ardından Siirt’in Pervari İlçesi’nin kırsal kesiminde jandarmaya ait skorsky tipi helikopterin düşmesi sonucu şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Dinçer Ersoy ve bütün şehitler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Gündemin ikinci maddesinde bir önceki meclis toplantısında görüşülmek üzere Plan ve Bütçe komisyonuna havale edilen 2013 mali yılı gelir ve gider bütçesi görüşülerek karara bağlandı

 

TAHMİNİ BÜTÇE 51 MİLYON TL

Gerçekleşen bütçe ile ilgili bilgi veren komisyon üyesi Vehbi Demirtaş “Son on yılda Çerkezköy Belediyesi’nin bütçesi hızla artıyor. Belediye meclis üyeleri olarak bütçenin gerekli yerlere ve ihtiyaçlara kullanıldığını düşünüyoruz” dedi. 2012 yılı tamamlanmadan tahmini bütçenin yüzde yüzünü geçeceklerini söyleyen Başkan Ali Ertem “Şuan seviyemiz yüzde 95 seviyesinde. Tahmini bütçelerde hesabını başka emeller dışında doğru tespit etmek gerekiyor “diye konuştu. 2013 yılı tahmini bütçesi 51 milyon TL olarak oy birliği ile kabul edildi.

 

SUYA ZAM YOK

İlgili gündem maddesinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından 2013 yılı gelir tarifesi ile ilgili komisyon raporu görüşüldü. Tarife komisyonu, belediye harç ücretlerine yüzde 8 zam yapılması, içme suyuna zam yapılmaması ve Edirne, Kırklareli, İstanbul’a gidecek cenaze araçlarından ücret alınmaması kararlarını aldı. Konuyla ilgili bilgi veren Demokrat Partili Meclis Üyesi Ahmet Azcan “Su konusu uzun bir süredir gündemde kalıyordu. Komisyon olarak duygusal olarak ve sel felaketi nedeniyle suya zam yapmadık” dedi.

 

“EN UCUZ VE EN KALİTELİ SUYUNU VERİYORUZ”

Çerkezköy Belediyesi olarak bugüne kadar sudan para kazanmadıklarını ifade eden Ertem “Çerkezköy Belediyesi olarak belediyenin bütçesini sarsmayacak şekilde güvenli su vermeye çalıştık. 2004 yılında göreve geldiğimizde su 1.40 TL olurken, 9 yılda 60 kuruşluk bir zam yapmışızdır. Su konusunda diğer belediyelerle karşılaştırmayı ise vatandaşlarımız yapsın. Bazı istismarcılar su konusunda belediyeyi karalamak istiyorlar ama sizler bu konuda sağduyulu olun. Çerkezköy Belediyesi olarak Trakya bölgesinin en ucuz ve en kaliteli suyunu,  en kesintisiz ve yeterli suyunu veriyoruz. Sel felaketinde ana su hattının zarar görmesi nedeniyle sularımız kesildi. O şartlarda bile kendini feda eden ve hazırlayan personelin hakkını hiçe sayan bazı kesimler emeğe saygı göstermediler. Bu konuyu kendilerine malzeme yaptılar. Allah onları bu davranışlardan dolayı ıslah etsin” dedi.

 

PARKOMAT SİSTEMİ OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ

Komisyonun aldığı kararların hayırlı olması temennisinde bulunan Ertem “Komisyon üyelerimiz belediye harç ücretlerine yüzde sekiz zam yapılması, içme suyuna zam yapılmaması ve Edirne, Kırklareli, İstanbul’a gidecek cenaze araçlarından ücret alınmaması yönünde karar almıştır” dedi. Parkomat sistemi de oy çokluğu ile kabul edildi.

 

TARİFE KOMİSYONU KARARLARI OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

İlgili gündem maddesinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından yine bir önceki meclis oturumunda tarife komisyonuna havale edilen 2013 yılında görev yapacak olan itfaiye ve zabıta memurlarına verilecek olan fazla mesai ücretleri konusu karara bağlandı. Komisyonun aldığı, en yüksek rakam oy birliği ile kabul edilirken, 2013 mali yılı uhdelerinde resmi görev bulunmayanlara ödenecek olan ücret de tespit edildi. Komisyonun aldığı en yüksek devlet memurunun bir günlük harcırah ücreti oy birliği ile kabul edildi.

 

LİSE KAMPÜSÜ YAPILACAK

Gündemin son maddesinde ise bir önceki meclis toplantısında incelenmek ve uygun okul alanını tespiti için İmar Komisyonuna havale edilen Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Ortaöğretim Kampusü için en az 150 dönümlük okul alanı ihtiyacına ilişkin dilekçesi karara bağlandı. Konuyla ilgili meclis üyelerini bilgilendiren Başkan Ertem “Tugay Komutanlığının güneydoğusunda Ambardere mevkiinde bulunan yerde lise kampus alanı içinde eğitim yapılması planlanıyor. 4+4+4 projesinde ilk ve ikinci dört birbirinden ayrıldığı ve her birine ayrı okul yapmak zor olduğu için mevcut liseler 4+4 projesinde kullanılmayacak. Liseler bu proje kapsamında tek kampus içinde yönetilecek ve güvenliği ise tek çatı altında yapılacak. Trakya’da ilk olan bu projenin Çerkezköy’de yapılması için yer temin ettik ve uygulamaya başlayacağız. Tek çatı altında mekanizma oluşturursak bütün okulların birbiri ile dayanışmasını sağlamış olacağız. Bu proje kapsamında liselerin boşalttığı okullara ilköğretim ve orta okul öğrencileri yerleştirilecek. Bu projeyi en yakın zamanda hayata geçirmeyi hedefliyoruz” dedi. İlgili gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.

 

ŞEHİDE RAHMET DİLEDİ

Gündem maddelerinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Siirt’in Pervari İlçesi’nin kırsal kesiminde jandarmaya ait skorsky tipi helikopterin düşmesi sonucu şehit düşen Çerkezköylü Jandarma Uzman Çavuş Dinçer Ersoy’u binlerce kişi ile son yolculuğuna uğurladıklarını belirterek “Şehidimize ve bütün şehit kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Şehit haberini aldığım andan itibaren ailesi ile her dakika irtibat halinde oldum. Bugün cenaze namazında şehidimizin annesi ve babası dimdik ayakta durdular. Böyle aileler olduğu sürece bu ülkenin sırtı yere gelmez ve kimsenin de bizi parçalamaya ve bölmeye hakkı olmaz” dedi.

 

NÜFUSUMUZ 100 BİN OLDU

Büyükşehir yasasının çıktığını ve resmi gazetede yayınlanmasını beklediklerini ifade eden Ertem “Yeni yasa ile birlikte Karaağaç Beldesi ve köyler Kapaklı ilçesine bağlandılar. Kızılpınar ve Veliköy ise Çerkezköy’e bağlandı. Bağlanan beldelerle birlikte nüfusumuz yüz bine geldi. Seçimlere kadar nüfusumuzun 115 bin olacağını düşünüyoruz. Çerkezköy artık büyük bir ilçe olmuştur. Bunun neticesinde de mahallerimiz çoğalmıştır. Artık Kızılpınar’da ve Veliköy’de mahallerimiz olacak” dedi.

 
Haber / Faik Onur KAYA 

0282 726 91 91
0282 747 65 10