Dereler temizleniyor

Kış aylarının yaklaşması ile birlikte Kapaklı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, derelerin temizlenmesine ilişkin çalışma başlattı.

Çerkezköy 13.11.2012 21:36:00 0
Dereler temizleniyor
DERE YATAKLARI KEPÇEYLE TEMİZLENİYOR
Kurban Bayramının arifesinde şiddetli yağan yağmur nedeni ile dolup taşan derelerde başlatılan temizlik çalışmaları ile ilgili bilgi veren Kapaklı Belediyesi Fen İşleri Müdürü Abdullah Çakmak “Her yıl kış ayları öncesi beldemizde bulunan dere yataklarını temizliyoruz. Şu anda çalışmalarımız Atatürk Mahallesi’nde bulunan iki derede devam ediyor. Dere yataklarında bulunan otlar, yağışlar sonucunda derede biriken kum, çakıl gibi maddeleri paletli kepçe ile açarak temizliyoruz. Çıkan fazla malzemeyi ise kamyonla taşıyarak kaldırıyoruz” dedi.
 

DSİ TARAFINDAN ISLAH EDİLECEK

Derelerin çalılıklar ve vatandaşlar tarafından atılan çöplerle dolduğunu söyleyen Çakmak, vatandaşların bu konuda daha duyarlı olmasını istedi. Çöpleri derelere değil çöp konteynırlara atılması gerektiğini ifade eden Çakmak “Aksi takdirde temizlemenizin bir önemi kalmıyor. Belediye olarak derelerimizi temizleyerek olası bir su taşkının önlem alıyoruz. Daha sonra dereler,  kalıcı olarak DSİ tarafından ıslah edilecek,  her iki yaka ve taban beton olarak yapılacak.  Bu çalışmaları da 2013 yılında tamamlamış olacağız. Belde içerisinden geçmekte olan üç dere de bu şekilde kalıcı olarak ıslah edilecek” diye konuştu.
 
 

Haber / Gülay YİĞİT SEZEN

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10