Personellere kontrol görevlisi kursu

5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda Ve Yem Kanunu gereği Tekirdağ’da12-23 Kasım tarihleri arasında Kontrol Görevlisi kursu düzenlendi.

Tekirdağ 14.11.2012 21:03:00 0
Personellere kontrol görevlisi kursu
KANUN BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR
Kursun açılış töreninde konuşan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cevdet Soyak, gıda ve yem güvenliği ile mevzuat konusunun 5996 sayılı kanun ile büyük önem arz ettiğini vurgulayarak, kontrol görevlilerinin bu konuda daha bilgili ve günün şartlarına uygun donanımlı olarak denetim yapmalarının sağlanacağını ifade etti.
 

UYGULAMALI EĞİTİM DE YAPILACAK

Kontrol görevlisi kursuna Tekirdağ, Çanakkale, Edirne ve Kırklareli İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri’nden sağlık ve teknik hizmetler sınıfına mensup 18 personel katıldı. Kursta 5996 sayılı kanun, yönetmelikler, tebliğ ve prosedürler ile hijyen konusunda Tekirdağ Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü’nde görevli Gıda Yüksek Mühendisi Kamil Yaman, Veteriner Hekim Bilal Emül tarafından eğitim verilecek. Denetim ve numune alma konusunda Tekirdağ’da bulunan gıda üretim işletmesinde uygulamalı eğitim yapılacak. Ayrıca Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği bölümü öğretim üyeleri tarafından Gıda Bilimi ve Teknolojisi konusunda bilgilendirme yapılacak. 
 

Haber / Sevim BOZKURT

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10