İş arayanlara ve işverenlere destek toplantısı

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya önceki gün Türkiye İş Kurumu (İş Kur) Tekirdağ İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen “İş arayana ve işverene iş başında destek” konulu toplantıda es

Tekirdağ 15.11.2012 21:34:00 0
İş arayanlara ve işverenlere destek toplantısı
AKTİF İŞGÜCÜ PROGRAMINI ANLATTI
Yeni Sanayi Salonu’nda düzenlenen toplantıda, Tekirdağ İş Kur Müdürü Şerafettin Küçük işsizlerin mesleki deneyim kazanmalarını teminen, kurumca belirlenen asgari şartları taşıyan iş yerlerinde iş başında eğitilmesine yönelik aktif iş gücü programının nasıl uygulanacağını anlattı. Tekirdağ Madeni Eşya Sanatkarları Odası Başkanı Hüseyin Uysal da odasına kayıtlı 773 esnafın bulunduğunu ve bu iş yerlerinde 459 usta ve 124 kalfa ve stajyer olduğunu açıkladı. 773 esnafın 100 yıl sanayi sitesi, eski sanayi, hükümet caddesi, belde ve köyler ile mahallelerde faaliyette olduğunu ifade eden Uysal, 84 meslek grubunu bünyesinde bulunduran odanın, 1965’te dernek olduğunu daha sonra da 1985 yılında madeni eşya sanatkarlar odası olarak faaliyetlerine devam ettiğini belirtti.
 

DEVLET İMKANLAR SAĞLIYOR

Toplantıda konuşan Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya da esnaflarla bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu belirtti. Meslek öğrenmek için devletin imkanlar sağlayarak 6 aylık süreler içinde meslek öğrenecek gençlere imkanlar sağladığını ifade eden Yerlikaya, bu destek için Tekirdağ’da olan tüm meslek kuruluşlarının ve iş verenlerin iş kur ile iş birliği yaparak bu konuda verilen destekleri değerlendirmelerini istedi.
 

KATILIM YOĞUNDU

Yeni sanayi salonunda yapılan toplantıya Vali Ali Yerlikaya, Özel İdare Genel Sekreteri Mustafa Yel, İşkur İl Müdürü Şerafettin Küçük, Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Sami Kayın, 100. Yıl Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Cavit Kıldıran, Lokantacılar Federasyonu Denetleme Kurulu Başkanı Lütfü Çebi, Tekirdağ Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Ali Rıza Eti, Tekirdağ Şoförler Odası Başkanı Şenol Turan, Madeni Eşya Sanatkarlar Odası Başkanı Hüseyin Uysal, Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Mustafa Kahraman, Elektrikçiler Odası Başkanı Sait İbiş, Bakkallar Odası Başkanı Emine Arıkan, Lokantacılar Odası Başkanı Hasan Akça, Terziler Odası Başkanı Hasan Gülbaytar, Pazarcılar Odası Başkanı Sami Kayın, Kahveciler Odası Başkanı Fahrettin Bayar, sanayi çarşısında iş yeri sahipleri katıldı.
 

Haber / Cem BÜLBÜL

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10