Kurucu müdür mü, kuramamacı müdür mü?

Türk Eğitim Sen Tekirdağ Şube Başkanı Muzaffer Doğan, Çerkezköy’de tüm görevlerin, tüm çalışanların başarıları, tecrübeleri, emekleri, hizmetleri yok sayılarak Memur-Sen'e bağlı EÄ

Tekirdağ 15.11.2012 21:35:00 0
Kurucu müdür mü, kuramamacı müdür mü?
BELİRLİ ZÜMRELERCE YOL MU VERİLDİ?
Haziran ayından bu yana yeni açılan veya ayrılan (müstakil) ilkokul ya da ortaokul kurumlarına 7 atama yapıldığını belirten Doğan, “Bu atamaların tamamı sebebini anlayamadığımız bir şekilde Eğitim-Bir-Sen üyelerine ihsan edilmiştir. Kurucu müdürlerin görevlendirilmesi nasıl yapılmaktadır? Ön şartlar nelerdir? Liyakat sahibi olmak siyasi desteği mi gerektirmektedir? Eğitim kurumlarına yapılan kurucu müdür atamalarının herhangi bir ölçüte bağlı olmamasından, bu atamalara bugüne kadar hiçbir ölçüt getirilmiş olunmamasından dolayı eğitim öğretim yaşantısı boyunca hiç idarecilik görevi, tecrübesi bulunmayan ya da müdürlük sınavını kazanamamış, müdürlük sınavına girmeye hak bile kazanamamış kişiler kurucu müdür olarak atanmışlardır. Bu da akıllara; “Bu zatların yıldızı mı parlatılmak istenilmektedir?”, “Bu kişilere belirli zümrelerce yol mu verilmiştir?” sorularını getirmektedir. Maalesef bu şekilde atanan Eğitim-Bir-Sen Sendikası üyeleri kısa bir süre sonra bulundukları okullara veya başka kurumlara müdür olabileceklerdir” dedi.
 

TEHLİKELİ OLDUĞU AŞİKARDIR

Eşitlik ilkesi gereği bir başka eğitimcinin normal şartlar altında müdür olabilmesi çok meşakkatli, belirli bir sürecin neticesinde elde edilebilir bir yeterlilik ve kazanım olması gerektiğini belirten Muzaffer Doğan, “10, 15 yıl boyunca devletine müdür yardımcısı olarak hizmet veren bir kişinin müdürlük sınavına girmeden müdür olarak atanamadığı düşünülürse kurucu müdürlüğe tanınan hakların ne kadar büyük ve tehlikeli olduğu aşikârdır” diye konuştu.
 

BAŞKA YETERLİ KİŞİLER YOK MUYDU?

Hüseyin Erdoğan’ın (eski Eğitim Birsen İlçe Temsilcisi) Atatürk İlköğretim Okulu Müdürlüğünden Şube Müdür Vekilliğine, Ahmet Üzgün’ün (Yeni İlçe Temsilcisi) beden eğitimi öğretmenliğinden Kızılpınar Endüstri Meslek Lisesi Kurucu Müdürlüğü’ne, Veysel Doğruyol’un Fevzipaşa İlköğretim Okulu Müdür Yardımcılığı’ndan Kapaklı Gazi Ortaokulu Müdür Vekilliği’ne, Fahrettin Karaman’ın 75.Yıl İlköğretim Okulu Müdür Yardımcılığı’ndan Tepe İlkokulu Kurucu Müdürlüğü’ne, Rızvan Öztürk’ün sınıf öğretmenliğinden Müjgan-Serkan Karagöz Özel Eğitim ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü’ne, İsa Çetin’in Anadolu Lisesi Müdür Yardımcılığı’ndan İmam Hatip Lisesi Kurucu Müdürlüğü’ne, Serdar İş’in Özel İdare İlköğretim Müdür Yardımcılığı’ndan Veliköy Ortaokulu Kurucu Müdürlüğü’ne atandığını belirten Türk Eğitim Sen Tekirdağ Şube Başkanı Muzaffer Doğan, “Adı geçen sendikanın eski ilçe temsilcisi İlçe Millî Eğitim Şube Müdürü olarak, yeni temsilcisi ise alanı Beden Eğitimi olmasına rağmen Kızılpınar Endüstri Meslek Lisesine Kurucu Müdürü olarak atanmış, atanılmıştır. Teknik bir okula alanı teknik derslerle ilgili olan bir yönetici atanmadığından okul bugüne kadar açılamamıştır. Bu kara mizah değil midir? Şimdi bu süreç kurucu müdür atama süreci mi yoksa kuramayıcı müdür atama süreci mi bunun cevabını herkes elini vicdanına koyarak verebilmelidir” dedi.
 

ADALETSİZLİĞİN ORTADAN KALDIRILMASINI BEKLİYORUZ

Doğan, “Günümüz sözde sendikacıların, hem haksızlık yapmaları, hem de hukukun üstünlüğünden bahsetmeleriyle hukukun üstünlüğü sağlanamaz ve hukuk devleti ilkesi korunamaz. Bu konuda Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya’nın olaya el koymasını bekliyoruz. Binlerce çalışan ve yüzlerce hak sahibi dururken tamamen ayırımcı amaçlarla yapılan bu atamalar ortadan kaldırılarak adaletin sağlanmasın tüm eğitimciler beklemektedir” dedi.
 

Haber / Gülveren VATANSEVER

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10