Belediye selzedelere el uzattı

Çerkezköy’de sel felaketinin yaşandığı dönemde hac görevi için kutsal topraklarda olan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, selden olumsuz etkilenen bölgelerde incelemelerde bulundu. Belediye olarak önÃ

Çerkezköy 15.11.2012 21:35:00 0
Belediye selzedelere el uzattı

 Çerkezköy’de sel felaketinin yaşandığı dönemde hac görevini ifa etmek üzere kutsal topraklarda bulunan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, selden zarar gören vatandaşları ziyaret etti.

 

GEREKEN YAPILACAK

Dün saat 15.30’da, Belediye Başkan Yardımcısı Dr.Gökhan İnce, Belediye Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş, Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Faruk Şen ile birlikte yağmurun oluşturmuş olduğu sel nedeni ile zarara uğrayan İstasyon Mahallesi, Ayyıldız sitesi civarında bulunan daireleri gezerek mesken sahiplerine geçmiş olsun dileğinde bulunan Başkan Ali Ertem, Fadime Yavaş, Mete Demir, Abdullah Kayaeriş, Kemalettin Topçu, Ahmet Ertürk, Salim Köken ve Dursun Aslan’ın evini ziyaret ederek, tadilat çalışması yapılan dairelerle ilgili bilgi aldı.
 

BOYUTU ORTADA

Afetten dolayı zarar gören mesken sahiplerine önümüzdeki hafta, Çerkezköy Belediyesi tarafından yardım yapılacağını belirten Ertem, “Yaşamış olduğunuz sıkıntıları, şu anda içinde oturmaya çalıştığınız dairelerinizden anladım. Bu Allah’ın bir taktiridir. Ben, bu derece sonuçlar bırakan su taşkının, yaşandığı zamanda, sizlerin ne sıkıntılar yaşadığınızı tahmin edebiliyorum. Bu felaketin ardından, beni en fazla teselli eden şey, bu derece ağır bir felaket zamanında can kaybının yaşanmamış olmasıdır” dedi.
 

HESABINIZA YATACAK

Maddi kayıpların telafisinin kolay olduğunu ifade eden Ertem “Zor zamanlarınız, sıkıntılı günleriniz olmuş. Kaybınızın maddi olması nedeniyle, yaralarınız kolay sarılacak. Prosedür nedeni ile yardımlarımızın sizlere ulaşması gecikti. Bunu biliyoruz. Belediye olarak biz, önümüzdeki hafta, hesaplarınıza zararın boyutu esas alınmak kaydıyla 2 bin 500 ile 3 bin TL arasında bir para yatıracağız. Yaralarınızın sarılması bakımından, çok fazla bir miktar sayılmasa da, işinizi kolaylaştırması bakımından şimdilik bu miktar iban numaraları üzerinden hesaplarınıza aktarılacaktır. İlerleyen günlerde yine imkanlarımız dahilinde sizlerin yardımına koşmaya çalışacağız” diye konuştu.
 

İHALE EDECEĞİZ

Belediye Başkanı Ali Ertem ve beraberindekiler daha sonra DSİ’nin, dere ıslahı çalışmaları yaptığı Çorlusuyu Deresi mevkiinde incelemelerde bulundu. Dere çalışmalarının başlatıldığını ve çalışmaların Devlet Su İşleri tarafından sürdürüldüğünü ifade eden Ertem “Derelerimizin ıslah çalışmalarını öngören proje ihalesi, bu yılsonu itibarıyla yapılacak. Yani bir ay içerisinde dere ıslahı ihalemizin yapılmasını 2013 yılı içerisinde de çalışmaların bitirilmesini planladık. Geçtiğimiz günlerde Tekirdağ DSİ Şube Müdürünü ağırlamıştık. Bu konu hakkında detaylı görüşmelerimiz oldu” dedi.
 

BEŞ ASRA CEVAP VERECEK

Çalışmalarının kapsamlı olduğunu ve ıslah çalışmalarına Pınarça Deresi’nden başlayacaklarını söyleyen Ertem “Yapacağımız ıslah çalışması, Çerkezköy’ün 500 yıl daha böyle bir sorunla karşılaşmamasına yönelik bir çalışmadır. Yapılacak olan çalışmayla, dere yataklarının geniş ve derin bir şekilde kullanıma sunulmasını amaçlıyoruz. Daha sonra taban ve her iki yaka beton yapılacak. Bu çalışma aynı esaslar dahilinde yürütülerek dereler Çerkezköy’den çok uzaklara taşınacak. Bu çalışmalarımızı da 2013 yılında bitirmiş olacağız” açıklamasını yaptı.
 

SAHNE BELEDİYEDEN

Selden olumsuz etkilenen Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Binasını da ziyaret eden Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, HEM Müdür Vekili Yalçın Memiş’den zararın boyutuna ilişkin bilgi aldı. Gösteri salonunda bulunan sahnenin kullanılmaz durumda olduğunu gören Başkan Ertem, sahnenin yapımını Belediye olarak gerçekleştireceklerini belirterek, “Sel felaketi nedeni ile yaşanmış olan sıkıntılar, yetkilerimizin kısıtlı olmasından kaynaklanmaktadır. Daha evvel yapılması gereken işler, prosedür gereği yapılamadığı için bazı sıkıntılar yaşandı. Belki derelerin ıslahının yapımı bu günlere de kalmamalıydı. Ne var ki belediyemizin, bir yıllık bütçesine denk olabilecek bir maliyet, sonuçta bizleri resmi makamlar karşısında zor durumda bırakırdı. Yetkilerimiz yapmayı düşündüklerimizi gerçekleştirebilmemize yetmiyor” dedi.
 

YEREL YÖNETİM YASASI BİRAN ÖNCE ÇIKMALI

Yerel Yönetimler Yasası’nın bir an evvel hayata geçirilmesi gerektiğini ifade eden Ertem “Belediyelerin çalışabilmeleri için yerel yönetim yasasının bir an önce çıkarılması gerekiyor. Hükümetimiz, bunu yapmaya kalktığında muhalefet, bir bardak suda kıyametler koparıyor. Sokaklarımız gerçekten kötü durumda. Yapılan yol çalışmalarımız, diğer kurumlar tarafından bozuluyor. Yerel yönetim yasasının çıkması halinde bu sıkıntılar son bulacak. Kurumlara tanınacak zaman zarfında, alt yapıya dair yapmaları gereken çalışmaları, o zamanda tamamlamış olurlar. Bu gün aynı şeyi o kurumlardan istediğinizde kurumlar size ya programlarında olmadığını, yada ödenekleri bittiği için çalışma yapamadıklarını söylüyorlar. Bu da bizleri zor durumda bırakıyor” diye konuştu.
 

NE ALAKA

Büyük Şehir Yasası’na da değinen Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, muhalefetin, konu hakkındaki tutumunu eleştirerek “Çıkarılmış olan yasa kapsamında, 13 ilimiz büyük şehir oldu. Muhalefet 13 ilimizin büyük şehir olmasını eyalet sistemine dönüş şeklinde kamuoyuna lanse etmeye başladı. Bunun eyalet sistemi ile ya da ülkemizin parçalanması ile ne alakası var. Nasıl böyle bir hizmet eyalet sistemi ve sonucunda ülkemizin parçalanması şeklinde algılanıyor sözleri ile tepkisini dile getirdi.
 

Haber / Asim YAVUZ

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10