Araç sahipleri için son 1.5 ay

Yaklaşık 5 milyon KGS kullanıcısının 1 Ocak'a kadar HGS'ye geçmesi gerekiyor. İstanbul başta olmak üzere otoyol ve köprü gişelerinde trafiğin akışını hızlandırmak için uygulanacak Hızlı

Çerkezköy 18.11.2012 15:07:00 0
Araç sahipleri için son 1.5 ay

 Çerkezköy Haber - Ücretli geçiş yapılan otoyol ve köprülerde trafik akışını hızlandırmak amacıyla Otomatik Geçiş Sistemi (OGS) ve Kartlı Geçiş Sistemi'ne (KGS) alternatif olarak PTT ile Karayolları Genel Müdürlüğü'nce oluşturulan HGS (Hızlı Geçiş Sistemi) 17 Eylül’den bu yana uygulanıyor.

 

“HGS SATIŞLARI DEVAM EDİYOR”

Köprü ve otoyollarda kartla geçişi sağlayan Kartlı Geçiş Sistemi (KGS), 1 Ocak 2013 itibarıyla devre dışı kalacak. 17 Eylül itibarıyla uygulamaya konan HGS, KGS'nin yerini almak üzere dizayn edildi. HGS ile ilgili açıklamalarda bulunan Çerkezköy PTT Müdürü Ali Arslan “HGS'yi tercih eden vatandaşlar, PTT şubelerinde 5 liraya satılan etiket yada 15 liraya satılan kart tipi etiket alabilirler. HGS gişelerinden ilk etiket kart alımlarında hesaba en az yatırılması gereken ücretler 1. sınıf araçlar için 30 lira, 2. sınıf araçlar için 37 lira, 3. sınıf araçlar için 53 lira, 4. sınıf araçlar için 67,50 lira, 5. sınıf araçlar için de 81,50 lira olarak belirlendi” diye konuştu.
 

“İSTEDİĞİNİZ KADAR PARA YÜKLEYEBİLİYORSUNUZ”

Türkiye’de böyle uygulamalarda vatandaşların son güne kadar ilgi göstermediğini ifade eden Arslan “Hızlı Geçiş Sistemi kartlarını vatandaşlarımız yılbaşından önce alsınlar ki ileride mağdur durumda kalmasınlar. Vatandaşlarımız aldıkları HGS kartından bulunan kağıdın bir kısmını ruhsata yapıştırırken, diğer bandrollü olan kısmını ise aracın camına yapıştırıyor. Parası bittiği zaman ise seri numarası ile PTT şubesine gelip karta istediği miktarda para aktarabiliyor” dedi.
 

“SIKINTISIZ GEÇİŞ YAPABİLİRSİNİZ”

PTT Şubesine ait kartı bulunanların HGS sisteminde otomatik talimatname verebileceğini söyleyen Arslan “Kartınızda yeterli bakiye olmadığı takdirde bile sıkıntısız geçiş yapabilirsiniz. Cezai işlem uygulanmaması için geçiş ücretini bir hafta içinde ödenmesi gerekiyor. Bir hafta sonunda bu borç ödenmediği takdirde geçisin on katını ödemek zorunda kalıyorsunuz” diye konuştu.
 

Haber / Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10