Ordu, 900 bin TL’lik bağışı sordu

Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu, önceki gün düzenlediği basın toplantısı ile Kasım Ayı meclis toplantısının kanuna uygun yapıldığını söyleyen Ç

Çerkezköy 18.11.2012 15:07:00 0
Ordu, 900 bin TL’lik bağışı sordu
SÖZÜMÜZÜN ARKASINDAYIZ
Cumartesi günü saat 11.00’da İlçe Teşkilatı’nda basın toplantısı düzenleyen Mustafa Ordu, “Biz ilçe teşkilatı olarak bu toplantının usulsüz yapıldığını ifade ettik. Yine de bu sözümüzün arkasındayız. Usulsüz olan mecliste belediye başkanı ve meclis üyeleri, otuz kat zaman ayırarak belediye başkanının katılımı ile meclis toplantısı tekrar yapıp maddeleri tekrar oylayabilirler” dedi. 
 

BAYRAM DEĞİL SEYRAN DEĞİL

Belediye Başkanı Ali Ertem’in katılmadığı toplantıda BSH fabrikasının belediyeye 900 bin TL bağış yaptığını anımsatan Ordu “BSH fabrikası inovasyon merkezi ve Mezbaha ile Kızılpınar köprüsü arasından geçen yolun kendilerine tahsis edilmesi beyanında bulunmasının ardından muhalefet yaptık. Vatandaşlarımızın da burasının neden verildiği yönünde tepki göstermesi ile birlikte bunların verilmesinden vazgeçildi. Bayram değil seyran değil, eniştem beni neden öptü düşüncesi ile BSH fabrikası Çerkezköy Belediyesi’ne bağışta bulunuyor” dedi.
 

“OKULLARA NEDEN BAĞIŞ YAPMADILAR”

Çerkezköy Belediye Başkanın bu bağışta kurnazlık yaparak imza atmadığını söyleyen Ordu “Belediye Başkanı Ali Ertem bu bağışta imzam bulunmasın diye kurnazlık ve tilkilik yapmıştır. Onun yerine kirli el bıraktığı Ahmet Azcan’a imzalatarak bu bağış kabul edilmiştir. Biz bu bağışın neden yapıldığını ve neden bunun sadece otogar inşaatında kullanılacağını merak ediyoruz. Bir ay öncesine kadar yeni başlayan okullarda bu kadar ihtiyaç varken, milli eğitim para ararken otogar inşaatına bağışlayacak olan akıllı ileri görüşlü temsilciler ve kurnazlar 45 okula neden 20 bin TL bağış yapmadılar ve otogar inşaatına bağış yaptılar? Bu gibi insanlar kurnazlığı ve tilkiliği bıraksınlar” diye konuştu.
 

“DOĞRUSUNU AÇIKLASIN”

Belediye Başkanı Ali Ertem’e 900 bin TL bağışın neden yapıldığını soran Ordu “Eğer o açıklamazsa ben bunu o şirketin Almanya’daki Genel Müdürlüğünden aslını öğrenirim. Dört senedir demokrat partililere neden vekillik bıraktığını sorduğumda kekeleye kekeleye söylemeye başladı. Kendisi Demokrat Partililer ile ittifak ve koalisyon yaptığını söyledi. Hacca gitti ve biraz dürüstlüğü öğrendi. Eğer biraz daha dürüst olursa ‘900 bin TL kirli bir paradır ve bu parada benim imzam yoktur’ der” şeklinde konuştu. 
 

“ENCÜMEN YADA BAŞKAN YARDIMCISI VEKALET EDER”

Ordu “Kanun Belediye Başkanının olmadığı yerde vekil yapar demiyor. Belediye Başkanı, meclisin başkan ve vekilleri var. Onlar orayı yönetir. Alınan kararlar da iptal edilir ve tekrar kabul edilir. 5393 sayılı kanunun 30. maddesinin b bendine göre Belediye Başkanının olmadığı toplantılarda toplantıyı belediye encümeni yada başkanın atamış olduğu başkan yardımcısı yapar deniyor. Önce Ali Ertem belediye kanunlarını okusun ondan sonra açıklama yapsın. Bunlar Ali Ertem’in kendine özgü klasik cevaplarıdır. 900 bin TL’nin altına imza atmaktan neden kaçıyor? Bağışı yapacak kişi gider başkana yapar. 900 bin TL’yi başkan vekiline vermez” ifadesini kullandı. 
 

“İSTER VERİRİZ, İSTER VERMEYİZ DEDİLER”

Ali Ertem’e 4 Haziran 2012’de bilgi edinme başvuru formunu verdiklerini ve “1 Haziran 2009’dan 1 Haziran 2012 tarihleri arasında belediyemizin borçlarını alacaklar tarafından icra işlemi uygulanmış mıdır? Uygulandı ise kaç TL’lik icra işlemi uygulanmıştır? Yapılan icra işlemlerine belediyemiz tarafından kaç TL icra masrafı olarak ödeme yapılmıştır? İcra işlemleri ile belediyemize ait ne kadar gayrimenkul satılmıştır? Bunların ada parsel numaraları nelerdir? Satılan gayrimenkullerin beyan değeri kaç TL’dir? Kaç TL’den icra yolu ile satılmıştır? Borçlardan dolayı icralık işlemlerde belediyemiz tarafından kaç TL borç faizi ödemiştir? İcra dairesinde borçlardan bekleyen kaç adet dosya vardır” sorularını yönelttiklerini söyleyen Ordu “Kendisi de bize 11 Haziran’da yazı yazarak icradan bilgi alacağını söyledi. Daha sonra Belediye Başkanının avukatı istenilen bilgiler kapsamında 4987 sayılı Bilgi Edinme Kanunu’nun 7.maddesini uygulayarak ‘ister veririz ister vermeyiz’ diyerek bizlere yazı yazdı. Mali İşler Müdürü de 7. maddeye göre yine ‘size cevap veremeyiz’ dedi. Bize 8 Ağustos’ta bir yazı daha gönderdiler ve şu maddelere göre yazının ibraz edilmediğini ilettiler. Ali Ertem kabul etmedi diye buranın Hasan Ağa’nın çiftliği olmadığını göstererek ve Ali Ertem’in bilgi vermediğini söyleyerek Ankara’ya Bilgi Edinme Başkanlığı’na yazı yazdık. Yazdığımız yazının karşılığında Başbakanlık Bilgi Edinme ve Değerlendirme Kurulu 6 Kasım tarihinde Belediye Başkanlığı’na bu bilgileri vermeleri ile ilgili yazı yazdı. Bize de bilgilerin verileceğini söylediler. Bizler gerekli yerlere müracaatımızı yaptık. Bu bilgileri bize verecek ki bunları da Çerkezköy halkı ile paylaşacağız. Bizler görevimizi kanunlar ve yasalar çerçevesinde yapan bir teşkilatız” diye konuştu.
 

“İLÇE BAŞKANI OLARAK GÖRMÜYORUM”

AK Parti İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ’ın “İrfan Mandalı’yı benim Ankara’ya götürdüğüme Mustafa Ordu bile inanmamıştır. Eğer onu inanarak söylemiş ise çok yazıktır. İrfan Mandalı AK Parti’nin kapısından içeri giremez sözümün arkasındayım” sözlerine de cevap veren Ordu “Ben Alaettin Demirbağ’a yakın zamanda cevap vereceğim. Çekilen fotoğrafta her şey bellidir. Ufak kalan bir Çerkezköy’de kendisini ilçe başkanı olarak görmüyorum. Çerkezköy’ün nasıl bölünüp parçalandığını görsün, ondan sonra İrfan Mandalı hakkında konuşsun” dedi.
 

Haber / Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10