Bir ezber daha bozuldu

İnşaatı devam eden Ehli-beyt Dergâhı bu yıl ikinci kez iftara ev sahipliği yapıyor. Çerkezköy Hacı Bektaş Veli Derneği Üyeleri, önceki gün inşaatı devam eden Ehli-beyt Dergâhı’nda düzenle

Çerkezköy 19.11.2012 19:03:00 0
Bir ezber daha bozuldu

 Çerkezköy Haber - Çerkezköy Hacı Bektaş Veli Derneği tarafından önceki gün Çerkezköy Ehli-beyt Dergâhı’nda iftar yemeği düzenlendi. İftara Çerkezköy Hacı Bektaş Veli Derneği Başkanı Alevi Dedesi Seyyid Sinan Boztepe, yönetim kurulu üyeleri ve Alevi inancına mensup çok sayıda vatandaşın yanı sıra Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, eşi Nuran Ertem, Tekirdağ Müftüsü Mahmut Gürlen ve İlçe Vaizi Gülsüm Soydan da katıldı.

 

 ORUÇ, ALLAH’A ŞÜKRETMEKTİR

Akşam ezanının okunması ve Alevi Dedesi Seyyid Sinan Boztepe’nin yaptığı duanın ardından, yemeğe katılan yüzlerce kişi iftarlarını açtı. İftarın ardından Muharrem Orucu ile ilgili bilgi veren Alevi Dedesi Seyyid Sinan Boztepe, orucun, Allah’a şükretmek, nefsi aç bırakarak yoksul, yetim, çaresiz ve sağlığı kendisini güçlendirmeye yetmeyen insanlarımızın çaresizliklerini ve sıkıntılarını hissedip merhamet duyguları geliştirmek, bu çaresiz insanlara yardım eli uzatmak olduğunu söyledi. Muharrem ayının onuncu günü olan Aşura Günü’nde pek çok güzelliğin yaşandığını belirten Boztepe, bütün peygamberlerin Allah’a şükürlerini bildirmek için Muharrem ayının ilk on gününü oruç tutarak geçirdiğini söyledi.
 

12 GÜN DEVAM EDECEK

Muharrem ayında ilk on iki günlük süre içerisinde matem yaptıklarını ve bir zamanlar çölde acı çeken peygamber sülalesini yad ettiklerini belirten Boztepe, iftarın 12 gün boyunca devam edeceğini ifade ederek iftar yemeğine katılan herkese teşekkür etti.
 
 

RESULÜN GÜZEL NESLİNİ TEMSİL EDİYOR

İftarın hayırlı olmasını temenni eden Tekirdağ İl Müftüsü Mahmut Gürlen de birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekti. Bu iftarların birlik ve beraberliğin pekişmesine vesile olmasını dileyen Gürlen, “Fitneyi kanıyla temizleyen Hz. Hüseyin’dir. Siyasi görüşleri bir tarafa bırakmak lazım. Onun mübarek kanını siyasete alet etmemek lazım. Onun kanı tertemiz kalmalı” dedi. “Alevilerle Sünnilerin hiçbir farkı yok. Hz. Hüseyin’in şehit edilmesine üzülmeyen bir Sünni insan değildir. Bunlar hepimizin ortak değerleri. Bizim tek emelimiz Resulüllah’ın ailesine girebilmek. O aileye girmeden cennete giremezsiniz” diyen Gürlen, Alevi Dedesi Seyyid Sinan Boztepe’nin de Allah resulünün güzel neslini temsil ettiğini söyledi.
 

MEVLİDE KATILDILAR 

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem de orucun birlik ve beraberliğe vesile olmasını temenni etti. Ali Ertem, eşi Nuran Ertem ve İl Müftüsü Mahmut Gürlen iftar programının ardından İlçe Müftülüğü tarafından 10 Kasım Cumartesi günü Siirt’te askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Dinçer Ersoy için okutulan Mevlide katıldı.
 
 

Haber / Gülveren VATANSEVER

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10