Yabancı öğrencilere oryantasyon eğitimi

Namık Kemal Üniversitesi’nde Uluslararası öğrenciler için hazırlanan oryantasyon programı kapsamında yabancı uyruklu öğrencilerin dilek ve önerilerini dinlemek amacıyla önceki gün Piramit Salon’da to

Tekirdağ 20.11.2012 14:04:00 0
Yabancı öğrencilere oryantasyon eğitimi
BAŞARILI ADIMLAR ATILDI
Toplantıya NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal, NKÜ Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Yeni Türk Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yaşar Şenler, Öğrenci İşleri Daire Başkanı Bilal Türk, öğretim elemanları ve yabancı uyruklu öğrenciler katıldı. Üniversitenin tanıtım filminin izletilmesinin ardından konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek, 2006’da kurulmuş olmasına rağmen NKÜ’nün diğer üniversitelere oranla daha dinamik bir yapısının olduğunu, bu yapıya yabancı uyruklu öğrencilerin de eklenmesiyle birlikte evrensel bir kurum olma yolunda başarılı adımlar atıldığını belirtti.
 

ÖĞRENCİLERİ YARINLARA HAZIRLIYORUZ

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal da gençleri yarınlara hazırladıklarını ifade ederek “Onlar da bizim yarınlarımızı hazırlayacaklardır” dedi. Soysal, öğrencilerin öneri ve dileklerini iletebilmeleri için sık sık toplantılar gerçekleştirildiğini ve bu toplantıların devam edeceğini ifade etti. Yabancı uyruklu öğrencilerin önerilerini dinleyen Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek yabancı uyruklu öğrencilerin yaşamlarını kolaylaştırmak adına barınma, ulaşım, sağlık ve sosyal imkânlardan faydalanma konusunda çalışmalar yapıldığını belirtti.
 

KAMPÜS VE MÜZELERİ GEZDİLER

Yemeğin ardından yabancı uyruklu öğrencilere Oryantasyon Programı kapsamında kampus, Tekirdağ il merkezinde bulunan Rakoczi Müzesi ve Tekirdağ Müzesi gezdirildi.
 
 

Haber / Sevim BOZKURT

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10