Terörle ''eğitimli'' mücadele

Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ve Namık Kemal Üniversitesi işbirliği ile yurtlarda kalan öğrenciler, terör örgütlerinin tuzaklarına karşı

Tekirdağ 20.11.2012 20:21:00 0
Terörle

 Çerkezköy Haber - 2012-2013 eğitim ve öğretim döneminde Tekirdağ Kredi ve Yurtlar Kurumu Bölge Müdürlüğü’ne bağlı öğrenci yurtlarında barınan yüzlerce öğrenciye terör örgütleri konusunda bilgiler veriliyor.

 

ÖĞRENCİLER YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından Kredi Yurtlar Kurumu Çerkezköy Yurdu’nda önceki akşam 20.30-21.30 saatleri arasında gerçekleştirilen ‘Gençlik ve Güvenli Gelecek’ konulu eğitim programına öğrencilerin ilgisi yoğun oldu. Öğrencilerin terör tuzaklarına karşı bilinçlendirildiği eğitim programının her yıl düzenli olarak gerçekleştirildiğini belirten Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, “İl genelinde toplam 6 yurt var. Çerkezköy’de 5. öğrenci yurdumuza da eğitim vermiş olduk. 27 Kasım’da da KYK Hayrabolu öğrenci yurdunda eğitim vereceğiz” açıklamasını yaptı.    

 

GENÇLERİMİZİ TERÖRE KARŞI UYARIYORUZ

Gençleri terör tuzaklarına karşı bilinçlendirme ve onları terör hastalığından koruma amaçlı düzenlenen organizasyonda öğrencilere slayt eşliğinde eğitim veren Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü yetkilileri, “Slaytta ilk olarak ülkemizin güzelliklerinden bahsediliyor. Çanakkale destanımızın da yer aldığı slaytta, ülkemizde meydana gelen terör olaylarına değiniliyor. Sunumun sonunda ise gençler, teröre karşı dikkat etmeleri gereken hususlar konusunda uyarılıyor” dedi.

 

 DUYGU DOLU ANLAR YAŞANDI

Gerçek hayat hikâyelerinin de yer aldığı slayt gösterisinde özellikle, oğlunu terör tuzağına kaptıran bir babanın isyanı salonda duygu dolu anlar yaşanmasına neden oldu. Sunum sonunda öğrenciler soru-cevap şeklinde yapılan değerlendirmede merak ettikleri konular hakkında bilgi sahibi oldu.

 

 

Haber / Ahmet KARDEŞ - Cem BÜLBÜL 


0282 726 91 91
0282 747 65 10