İslam sancağı Çerkezköy'de

Hz. Muhammed'in (sav) Muharrem Ayı’nda Kerbela'da şehid edilen torunu Hz. İmam Hüseyin (sa) efendimize ait Sancak, Çerkezköy’de yaşayan Ehl-i Beyt aşıklarının ziyaret etmesi için, Irak'ın Kerbela şehrinde

Çerkezköy 20.11.2012 20:22:00 0
İslam sancağı Çerkezköy

İFTARDAN SONRA ZİYARET AÇILDI

Hz. İmam Hüseyin’in Hicret’in 61'inci yılı Muharrem Ayının 10'uncu günü olan “Aşura Günü"nde şehid edildiğini söyleyen Çerkezköy Hacı Bektaş Veli Derneği Başkanı Alevi Dedesi Seyyid Sinan Boztepe, “Çerkezköy Hacı Bektaş Veli Derneği olarak, Muharrem Ayı matemi sebebi ile, Hz. İmam Hüseyin efendimizin Kerbela Savaşı’nda kullandığı mübarek Sancağını, 18 Kasım Pazar günü akşam iftar yemeğinden sonra halkımızın ziyarete açtık. Büyük bir izdihamın yaşandığı bu ziyarette, yüzlerce kişi, bundan 1373 sene önce Kerbela çölünde Peygamber torununun kanı ile kızıla boyanan Sancağı ziyaret edip, Muharrem Ay'ını bir başka yaşamış, o tarifi imkansız acıyı bir kere daha solumuş oldular” dedi.

 

ŞEHİD EDİLDİĞİ GÜN YENİDEN ZİYARETE AÇILACAK

Sancağı Hz. İmam Hüseyin’in şehit edildiği gün  ve Muharrem Ayı'nın 10'uncu günü olan 24 Kasım Cumartesi günü akşam iftardan sonra yeniden ziyarete açacaklarını ifade eden Alevi Dedesi Seyyid Sinan Boztepe “Ve bu gün ayrıca, Hz. İmam Hüseyin efendimizin şehid edildiği gündür. Alevisi ve Sünnisi, Kerbela acısını ciğerinde hisseden ve Peygamberimizin Ehl-i Beyt'ine muhabbet duyan ve Hz. İmam Hüseyin efendimizin Sancağına yüz sürmek dileyen herkese kapımız açıktır” diye konuştu.

 

Haber / Cem BÜLBÜL 


0282 726 91 91
0282 747 65 10