Çocuklar geleceğimizin teminatıdır

Minik öğrencilerin ağız ve diş sağlığının önemi hakkında bilinçlenmesi için dün AK Parti Gençlik Kolları ile birlikte Zübeyde Hanım Anaokulu’nu ziyaret eden Çerkezköy Belediye BaşkanÄ

Çerkezköy 22.11.2012 20:46:00 0
Çocuklar geleceğimizin teminatıdır

 Çerkezköy Haber - Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, AK Parti Gençlik Kolları ile birlikte dün saat 13.30’da Zübeyde Hanım Anaokulu’nu ziyaret etti.

 

ÇOCUKLARIMIZ BİLİNÇLENDİRİLMELİ

Zübeyde Hanım Anaokulu öğrencilerine ağız ve diş sağlığının anlatıldığı ziyarette konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, “Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın sağlıklı bir şekilde yetişmesi en büyük dileğimizdir. Bu nedenle çocuklarımızın sağlıklı yaşam konusunda bilinçlendirilmesi gerekiyor. Ağız ve diş sağlığı da evlatlarımızı küçük yaşta bilinçlendirmek zorunda olduğumuz bir konudur. Onlara diş fırçalama alışkanlığını bu yaşlarda kazandırmak daha kolaydır. Ağaç yaşken eğilir” dedi ve tüm ülke çocuklarına sağlıklı bir hayat temennisinde bulundu.  
 

SÖZ ALDILAR

Yönetim Kurulu üyeleri Sebahattin Çolakoğlu ve Kaan Taşkın ile birlikte ziyarette yer alan AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Can Danyeli, “Bugün küçük kardeşlerimize belediye başkanımız Ali Ertem ile birlikte birer diş macunu ve diş fırçası dağıttık. Bu yaşlardaki çocuklarda bu tür alışkanlıkların kazanılması daha kolay oluyor” dedi. Minik öğrencilerle tek tek ilgilenen AK Partili gençler, küçüklerlerden dişlerini düzenli olarak fırçalamaları konusunda söz aldı.
 

DİŞLERİNİZİ SABAH AKŞAM FIRÇALAYIN

Belediye Başkanı Ali Ertem ve AK Parti Gençlik Kolları ile birlikte ziyarete katılan Diş Doktoru Mehmet Vahit Yıldız, öğrencilerin dişlerini sabah ve akşam düzenli olarak fırçalamaları gerektiğini söyledi. Çocuklardan dişlerini fırçaladıktan sonra anne babalarına göstermelerini isteyen Dr. Yıldız, “Anne babanız dişlerinizi düzgün fırçalayıp fırçalamadığınızı kontrol etmeli” dedi. Tüm çocukların şekeri sevdiğini kaydeden Dr. Yıldız, “Şeker yemenizde bir sakınca yok. Fakat bunun yanında sebze ve meyve yemeyi de ihmal etmeyin. Dişlerinizi fırçalayamayacak durumda olduğunuz zamanlarda da ağzınızı bol suyla çalkalayın ya da bir dilim peynir yiyin” tavsiyesinde bulundu.
 

TEŞEKKÜR ETTİ

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Zübeyde Hanım Anaokulu Müdürü Sebahat Uslu, “Okulumuzda yaklaşık 240 öğrenci eğitim görüyor. Öğrencilerimizin ağız ve diş sağlığı konusunda bilinçlenmeleri için yapılan bu ziyaretten dolayı tüm velilerimiz adına Belediye Başkanımız Ali Ertem ve AK Parti Gençlik Kolları’na teşekkür ediyoruz” dedi. 
 

75. YIL’A 100 SIRA

Zübeyde Hanım Anaokulu ziyaretinin ardından kısa bir açıklama yapan Belediye Başkanı Ali Ertem, “Hepimizi derinden üzen sel felaketi sonucu 75. Yıl İlköğretim Okulu’nun sıraları kullanılamaz hale gelmişti. Kendileri belediyemizden sıra talebinde bulundu. Siparişini verdiğimiz 100 takım sırayı okulumuza teslim ettik. Çerkezköy Belediyesi bundan önce olduğu gibi bundan sonra da okullarımıza her türlü desteği vermeye hazır olacaktır” diye konuştu.
 
 

Haber / Ahmet KARDEŞ

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10