“Korku imparatorluğu iş başında”

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Kadın Kolları Üyeleri, “Öğretmenler Günü’ dolayısıyla emekli öğretmenler onuruna teşkilat binasında etkinlik düzenledi.

Çerkezköy 25.11.2012 16:31:00 0
“Korku imparatorluğu iş başında”

NESİLLER YETİŞTİRDİK

Etkinlikte CHP’lilerle ve meslektaşlarıyla sohbet eden emekli öğretmen İlhan Temel “Hayatımız boyunca,  Cumhuriyet ışığının sağlamış olduğu değerleri,  yurdumuzun en ücra köşesine taşıyarak,  hizmetimizi en güzel bir şekilde ifa etmenin gayreti içerisinde olduk. En zor zamanlarda görev yapmamıza rağmen, yılmadan, üşenmeden nesiller yetiştirdik. Partimizin, biz emekli öğretmenleri unutmayıp, böylesine bir ortama davet etmesinden dolayı, ziyadesiyle memnun kaldık.  Resmi kutlama programlarına çağrılmayışımızı da bir türlü anlayamadık” dedi.
 
 

ÖĞRETMENLİK EN BÜYÜK MAKAM

Öğretmenliğin en büyük makam olduğunu ifade eden İlhan Temel “Öğretmen konuştukça karanlık mekânlar aydınlığa bürünür. Bu aydınlığı, ışık saçmayı,  bir ömür boyunca kendimize ilke edindik. Öğretmenlerimizin, yıllardır vermiş oldukları emeklerden şu anda hiçbir eser kalmamış. Hükümetin zoraki uygulamaları sonucunda, her kesim insan susturulmuş durumda. Ne öğretmen konuşabiliyor, ne öğrenci ne de bir üniversite görevlisi. Herkes suspus olmuş.  Korku imparatorluğu resmen iş başında. Hükümetin yanlışlarına dikkat çeken adam gibi adam tanıdığımız, Muharrem İnce vardı. Artık o bile konuşamaz duruma düşürüldü” diye konuştu.
 

İNSANIMIZ ÖZGÜR DEĞİL

Yıllar önce Türk büyüklerimiz ve Mustafa Kemal Atatürk tarafından bin bir güçlükle kurulmuş olan Cumhuriyetin içinin boşaltıldığını öne süren İlhan Temel “Hani Atatürk’ün kurmuş olduğu Cumhuriyet. Hani, bağımsız ve özgür Türkiye. Nerde Cumhuriyetin kuruluş yıllarındaki Atatürk İlke ve inkılâpları. Hiçbir şey kalmamış. Ama her şeye rağmen yılmamamız gerekiyor. Bugün on kişi ile başlayan hareketler, yarın katlanarak binleri on binleri bulmak zorundadır. Şu bir hakikattir ki, büyük işler küçük adımlarla başarılmaktadır” diyerek düzenlenen organizasyon için CHP’lilere teşekkür etti.
 

DEĞERLERİMİZİN TEMSİLCİLERİ

CHP Eğitimden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Necdet Ertürk de, “Yıllarını eğitim ve öğretime adamış olan öğretmenlerimizin, emekli olduklarını hiçbir zaman söylemek istemem. Onlar sadece görevi, kendilerinden sonra gelen kişilere devretmişlerdir. Öğretmenlerimiz emekli olsalar da, var oldukları müddetçe insanımıza her alanda hizmetlerini sürdüren değerlerimizin temsilcileridir” dedi.
 
 

BİR GÜN HATIRLANMALARI YANLIŞ BİR DAVRANIŞ

Parti olarak yeni bir etkinliğe imza attıklarını ifade eden Ertürk “Bu toplantımızın ilk olması nedeni ile ancak on civarında emekli öğretmenimize ulaşabildik. Gelecek yıllarda bu sayıyı daha da çoğaltıp, öğretmenlik mesleğini icra etmiş buluna insanlarımızdan ulaşabildiklerimizi,  24 Kasım günlerinde bir çatı altında toplamanın uğraşı içerisinde olacağız. Ömrünü insan yetiştirmeye adamış bulunan öğretmenlerimiz, Öğretmenler günü kutlamalarına davet edilmemişler. Resmi kutlama programına, emekli öğretmenlerimizin davet edilmemiş olmalarını ben kabullenemiyorum. Yıllarını kutsal bir göreve adamış olan öğretmenlerimizin senede bir gün olsun hatırlanmaması, gerçekten yanlış bir davranıştır. Eskiden öğretmenler, resmi bir şekilde öğretmenler günü kutlamaları kapsamında davet edilirlerdi. Her nedense değişen birçok geleneğimiz yanında, bu nezaket kuralı da unutturulmaya çalışılmaktadır. Bizi kırmayıp davetimize icabet ettikleri için,  başta konuklarımız olmak üzere bütün öğretmenlerimizin, öğretmenler gününü kutluyorum” dedi.
Etkinlikte CHP Kadın Kolları Üyeleri, emekli öğretmenlere çeşitli ikramlarda bulundular. Önceki gün saat 14.30’da CHP İlçe teşkilatı binasında düzenlenen etkinliğe, CHP Eğitimden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Necdet Ertürk, İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Zeki Gürcün, eşi Ayten Gürcün, Kadın Kolları Başkanı Şayka Çalışkan, Kadın Kolları üyeleri Nevin Şentürk, Nevriye Kahraman ve Emine Canan ile emekli öğretmenler İlhan Temel, Mustafa Türker, Asiye Türker, Rüveyda Kahramanoğlu,  Hamiyet Karaoğlu, Ayşegül Kasal ve İclal Yıldırım katıldı.
 
 

 Haber / Gökhan TEKER

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10