Her ülkenin eğitim sistemi kendi yapısına göre oluşur

Kırklareli Üniversitesi Teknoloji Fakültesi ve Pınarhisar Meslek Yüksekokulu tarafından Rektörlük Kültür Merkezi’nde 'Bilgi Toplumunda Mesleki ve Teknik Eğitimin Rolü' konulu konferans düzenlendi.

Bölgede Gündem 27.11.2012 19:13:00 0
Her ülkenin eğitim sistemi kendi yapısına göre oluşur
KABİLİYET VE BİLGİ
Konferansta konuşan Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, bir toplumun zamanla değişen ihtiyaçlarına cevap verecek, mal ve hizmet üreten meslek mensuplarını yetiştirmenin mesleki ve teknik eğitimin en önemlisi gayesi olduğunu ifade etti. Kırklareli Üniversitesi olarak Meslek Yüksekokulu ağırlıklı bir üniversite olduklarını ve öğretim görevlilerinin üniversitede okuyan öğrencileri mesleki alanda en iyi şekilde eğitebilmek için kendilerini işlerine adadıklarını ifade eden Aykaç, gençlerin kabiliyetleri ve bilgileri ölçüsünde kendilerini sevdikleri mesleğe adamaları halinde ülkenin en şerefli mensupları olacaklarını belirtti.
 

İSTİHDAM ORANI YÜKSEK MESLEKLERE AĞIRLIK VERİLECEK

Konferansa konuşmacı olarak katılan Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki Teknik Eğitim Genel Müdürü Doç. Dr. Ömer Açıkgöz de Türkiye'deki mesleki eğitimin yurtdışındaki gibi olması istendiğini fakat bunun yanlış bir düşünce olduğunu ifade etti. Her ülkenin mesleki eğitim sisteminin kendi ekonomik ve sosyal yapısına göre oluştuğuna vurgu yapan Açıkgöz, istihdam oranı yüksek mesleklerin eğitimine ağırlık verileceğini, mesleki eğitimin önemi konusunda toplumda ve işverenlerde farkındalığın arttırılacağını belirtti. Konferans sonunda Rektör Prof. Dr. Mustafa Aykaç tarafından Doç. Dr. Ömer Açıkgöz’e günün anısına hediyeler takdim etti.
 
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10