Eğitim yoksa demokrasi de yoktur

Kapaklı Belediyesi tarafından Kapaklı Gazi Ortaokuluna 124 adet sıra yardımı yapıldı.

Çerkezköy 29.11.2012 21:29:00 0
Eğitim yoksa demokrasi de yoktur
EĞİTİM ÇOK ÖNEMLİ
"Eğitime katkımız hep sürecek" diyen Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı , "Göreve geldiğimizden beri eğitime olan desteğimizi hiç kesmedik. İmkanlar ölçüsünde geleceğimiz olan çocuklarımıza destek sağladık. Belediye olarak okullarımızın her türlü ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Öğrencilerimizin daha iyi eğitim görmesi için sınıflardaki eksiklikleri gidererek son derece modern sınıflarda eğitim yapılmasına gayret ediyoruz. Çocuklarımız bizim geleceğimizdir. Bizlere düşen görev onlara bu imkanı sağlamaktır. Sosyal devletin üç ayağı eğitim, sağlık ve adalettir. Bunlar arasında eğitim olmazsa diğer iki ayak da sağlam duramaz. Eğitimsiz toplumda demokrasi de olmaz. Onun için eğitime çok önem veriyoruz. Elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz” dedi.
 

DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK

Eğitime desteklerinin devam edeceğini belirten Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı , '' Eğitim, bir milletin genç nesillerinin, o milletin maddî ve manevi değerlerinin gösterdiği hedefler içinde, ideal insan tipi olarak, yönlendirilmesi ve yetiştirilmesidir. Eğitimin konusu insandır. Eğitime önem veren toplumlar, huzur ve kalkınma için gereken en önemli yatırımı yapmış sayılırlar.
Eğitimde geri kalan toplumlar, gelişmez ve ilerleyemezler. Ailede başlayan eğitim, okullarda devam eder ve insan hayatının her dönemini kapsar” dedi. Eğitimin, bir ülkede millî birlik ve beraberliğin sağlanmasında en önemli etken olduğunu söyleyen Mandalı, “Ülke kalkınması, ancak eğitimde birliğin sağlanması ile mümkündür’’dedi.
 
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10