Kış hazırlıkları tamamlandı

Çerkezköy Belediye’sinin kış hazırlıkları kapsamında gerekli bütün çalışmaları tamamladığını ifade eden Belediye Başkan Yardımcısı Habip Bilgin, konuyla ilgili hazırlanan dosyanı

Çerkezköy 29.11.2012 21:29:00 0
Kış hazırlıkları tamamlandı

 Çerkezköy Haber - Çerkezköy Belediyesi yaklaşan kış mevsimi nedeniyle ilçedeki hazırlık çalışmalarını tamamladı.

 

STOKLARIMIZ HAZIR

Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Habip Bilgin Belediye’nin kış hazırlıkları kapsamında 10 kişiden oluşan ekip kurduklarını dile getirirken, vatandaşların kış aylarında mağdur olmaması için gerekli çalışmaları tamamladıklarını ifade etti. Hazırlıklar kapsamında 75 ton kum, 90 ton tuz ve 20 ton kar ve buz çözücü sıvıyı stokladıklarını söyleyen Bilgin, “Ayrıca 1 adet palet dozer, 1 adet yol tuzlama aracı, 2 adet greyder ile 2 adet lastik tekerli kepçe çalışmaya hazır ekipmanlar arasında bulunuyor” dedi.
 
 

24 SAAT ESASINA GÖRE ÇALIŞACAĞIZ

Zabıta, itfaiye, su ve kanalizasyon işleri ile fen işleri müdürlükleriyle ortak çalışma yürüttüklerini belirten Başkan Yardımcısı Habip Bilgin, “Ekiplerimiz 24 saat esasına göre vardiyalı olarak hizmet verecek” dedi. Belediye bünyesinde kriz masası oluşturduklarını söyleyen Bilgin, Kriz Masası’nda Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş, Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Faruk Şen, Zabıta Müdürü Yusuf Kenan Erez, İtfaiye Müdürü Hayrettin Sönmez ve Teknik Hizmetler Amiri Ömer Paralı ile birlikte kış aylarının vatandaşı sıkıntıya sokmaması için çalışacağız” dedi.
 

SOLÜSYONUN MALİYETİ ÇOK DAHA YÜKSEK

Kış aylarında yollara dökülen tuzun asfaltlarda bozulmalara neden olduğunu hatırlattığımız Habip Bilgin, “Buzlanan yolların açılmasında en etkili materyal tuzdur. Solüsyon, buzlanmadan önce kullanılması gereken bir malzemedir. Maliyeti de tuza oranla çok daha yüksektir. Belediye olarak meteoroloji tahminlerini yakından takip ediyor, ekiplerimizi de bu doğrultuda yönlendiriyoruz. Yoğun kar yağışı tahmin edilen günlerde, özellikle rampa yollarda buzlanmayı önleyebilmek adına solüsyon çalışması yapıyoruz” ifadelerini kullandı.
 

Haber Merkezi

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10