Aşure gibi kaynaşmış bir milletiz

Kapaklı Belediyesi tarafından, Muharrem Ayı nedeniyle vatandaşlara 6 bin aşure ikram edildi. Muharrem Ayı’nın birlik ve beraberliğin daha çok pekiştiği bir ay olduğunu söyleyen Belediye Başkanı İrfan Man

Çerkezköy 1.12.2012 00:51:00 0
Aşure gibi kaynaşmış bir milletiz

 Çerkezköy Haber -  Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın katıldığı dağıtıma, Halkla İlişkiler Müdür Vekili Aziz Özkan ve belediye personeli de katıldı.

 

BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİN PEKİŞECEĞİ BİR AY

Muharrem Ayı’nın Hz. Hüseyin’in şehitlik mertebesine kavuştuğu ay olduğunu belirten Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Muharrem Ayı birlik ve beraberliğimizin daha çok pekişeceği bir ay olmalı. Aşurenin içerisinde birden fazla ürün yer almaktadır ve bu bolluk, bereket anlamına gelmektedir. Biz de bereketli olması dileğiyle aşuremizi vatandaşlarımıza ikram ediyoruz” dedi.
 

DİNİ GÜNLERİ DE VATANDAŞIMIZLA YAŞIYORUZ

Göreve geldikleri günden beri mübarek günleri unutturmamak adına çeşitli etkinlikler yaptıklarını söyleyen Mandalı, “Bu günde mübarek Muharrem Ayı’nın hürmetine aşure dağıttık. Bundan sonra da bu tür etkinlikleri yapmaya devam edeceğiz. Allah bütün milletimize birlik beraberlik nasip etsin. Belediye olarak milli günler gibi dini günleri de vatandaşlarımızla birlikte yaşıyoruz" dedi.
 

ALLAH DEVAMINI NASİP ETSİN

Muharrem Ayı’nın, Müslümanların inanç sisteminde önemli bir yeri olduğunu vurgulayan Başkan Mandalı, “Bu ay, Alevi’siyle, Sünni’siyle, Şii’si ile idrak etmiş olduğumuz bir aydır. Ben bu ayda tutulan oruçlar ve aşureler hürmetine aşure gibi birbiriyle kaynaşmış, karışmış milletimize Allah’ın zeval vermemesini temenni ediyorum. Emeği geçenlere katkısı olanlara şükranlarımı sunuyorum, Allah devamını nasip etsin” diye konuştu.
 
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10