Toplanan kapaklar tekerlekli sandalye oldu

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi Başkanı Hayrettin Çetinkaya ve üyeler, Kapaklı Gazi İlkokulu’nu ziyaret etti. Okul öğrencilerinin toplamış oldukları mavi kapaklar karşılığında,

Çerkezköy 5.12.2012 20:30:00 0
Toplanan kapaklar tekerlekli sandalye oldu
SAKATLIKLARINI ÖNLEMEYİ AMAÇLIYORUZ
Dün saat 11.00’da Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi’nin Gazi İlkokulu’na  gerçekleştirdiği ziyarette, Dernek Başkanı Hayrettin Çetinkaya, sağlıklı her insanın engelli adayı olduğuna dikkat çekerek, sakatlığın toplum üzerindeki olumsuz etkilerine dair bilgiler verdi. Sakatlıktan korunmak için kişinin alabileceği önlemler olduğunu vurgulayan Çetinkaya “Ben de, sizin yaşlarınızda, sizin gibi sağlıklı, yürüyüp, koşabilen bir çocuktum. Top oynarken sağa, sola bakmadan topun peşine yürüdüğüm esnada, sokaktan geçen arabanın altıda kaldım. Bacağımı kesmek zorunda kaldılar.  Şimdi takma bacakla yürüyebiliyorum. Bir anda dünyamın değiştiğini, farklı bir insan olduğumu gördüm.  Burada bulunmamızın nedeni de zaten budur. Siz değerli kardeşlerimizin hayatlarında olabilecek hata ve yanlışlardan dolayı sakat kalmalarını önlemeyi, bir nebzede olsa bu hususta insanlarımızı aydınlatmayı amaçlıyoruz” dedi.
 

KURALLI YAŞAMALIYIZ

Her şeyin basit bir kaza sonucunda değişebileceğini, insanın sağlıklı iken sakat kalabileceğini, bu gibi sonuçların ortaya çıkmaması için insanın kurallara uygun bir hayat tarzı içerisinde yaşaması gerektiğini ifade eden Çetinkaya “İkinci bir örnekle, söylemek istediklerimizin ne kadar önemli olduğunu, daha iyi anlayacaksınız. İşte Berkay Üresim arkadaşınız. Onun hayatının da, benim yaşadıklarımdan pek fazla bir farkı yok. Annesi ile birlikte iken bir arabanın arkasından koşmaya başlamış. Araba durup, sonra da geriye doğru çıkınca, Berkay Kardeşimiz altında kalmış. Sizlere, bizim hayatımızdan örnekler vererek, sakatlık denilen taşınması zor yükten, sizleri korumaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.
 
 

TEKERLEKLİ SANDALYE HEDİYE ETTİLER

Mavi Kapak Projesi kapsamında düzenlenen programda,  öğrencilerin mavi kapak karşılığında temin ettikleri tekerlekli sandalye, Okul müdürü Murat Öz tarafından Sakatlar Derneği Üyesi Meral Dağaşan’a hediye edildi. Ülkemizde şehirleşmenin her yönü ile henüz oturmadığını ifade eden Murat Öz “Her insan bir engelli adayıdır. Yarınların kime neler yükleyeceğini,  maalesef ki hiç kimse bilemiyor. Engelli insanlarımızın rahat bir şekilde hayatlarını devam ettirebilmeleri sağlanabilmiş değil. Engelli insanlarımızın hayatlarını kolaylaştırabilmek adına herkesin yapabileceği bir şeyler mutlaka vardır. Kim ne yapabiliyorsa ortaya koymalıdır” dedi.
 
 

BASİT ŞEYLER HAYATI KARARTIR

Okul öğrencilerinin topladıkları kapakların karşılığında temin edilen tekerlekli sandalyenin, kendisine hediye edilmesinden dolayı mutluluk duyduğunu dile getiren Meral Dağaşan “Her insanın kurallar çerçevesinde yaşaması gerekiyor. Kuralsız bir şekilde yaşayanların da, ya kendine, ya da bir başkasına zarar vermesi kaçınılmazdır.  Hayatta çok basit olarak algılayıp, umursamadığımız bazı olaylar vardır ki bu basit zannettiğimiz şeyler, ya kendi hayatımızda ya da bir başkasının hayatında onarılması imkânsız yaralar açmaktadır. İşte ben, söylediklerimin canlı bir örneğiyim. 7 yaşındayken yağmurlu bir günde koşarak karşıya geçmek istediğim anda her şey olup bitmişti. Ayağımın altıdaki muz kabuğuna basmam sonucun düştüm ve omuriliğim felç oldu. Büyümem durmuştu ve ben yürüyemez olmuştum. Bakın şimdi sizin hediye ettiğiniz tekerlekli sandalyeyle hayatımı sürdürmeye çalışacağım. O muz kabuğu, sokağa rast gele atılmamış olsaydı,  bekli de ben bu durumda olmayacaktım” dedi.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10