Çerkezköy’deki liseler kampüste toplanacak

Çorlu Eğitim ve Spor Vakfı tarafından 2008 yılının temmuz ayında temeli atılan ve bu yıl yapımı tamamlanarak 2012-2013 eğitim öğretim yılında hizmete giren Milli Eğitim Bakanlığı Özel Ã?

Çerkezköy 6.12.2012 21:07:00 0
Çerkezköy’deki liseler kampüste toplanacak
RESMİ AÇILIŞI YAPILDI
Törene Vali Ali Yerlikaya, Vali Yardımcısı ve Özel İdare Genel Sekreteri Mustafa Yel, Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Ercan Karakuş, İl Genel Meclisi Başkanı Orhan Perçinlioğlu, İl Genel Meclis Üyeleri, ilçe protokolü ile Çorlu Eğitim ve Spor Vakfı üyeleri katıldı.
 

DERSLİK İHTİYACINI KARŞILAYACAK

Vakıf Başkanı Adnan Sülün ile Vakfın Onursal Başkanı Nurettin Kurtulmaz’ın konuşmalarının ardından törende konuşma yapan Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, yurt binasının Çorlu’ya yakışan bir hizmet binası olduğunu belirterek emeği geçen herkese teşekkür etti ve bundan sonra da bu gibi benzer yurt ve mekanların devamının gelmesi dileğinde bulundu. Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğrenim ile yüksek öğrenim öğrencilerinin barınmaları için yapılan çalışmalara destek olduklarını ifade eden Yerlikaya “Okul yapımı ve diğer bu yöndeki çalışmalara mekan tesis etmek için Tekirdağ Eğitim ve Çevre Derneği kuruldu. Bundan sonraki süreçte 3 tane kampus alanı içinde okullar yapılacak. Bu alanlardan ilk etapta 5 ilçe yararlanacak ve bu 5 ilçenin toplam derslik ihtiyacının yüzde 86’sını karşılayacak” diye konuştu.
 
 

LİSELER KAMPÜSTE TOPLANACAK

Şehir merkezi, Çorlu, Ergene, Çerkezköy ve Kapaklı’da bu konuyla ilgili arsa temini ve arsaların kamulaştırılması çalışmaları ile ilgili de bilgi veren Vali Yerlikaya; bu çalışmalarla il merkezi, Çorlu ve Çerkezköy’deki bütün liseleri bu kampus alanlarının içerisinde toplanıp, şehir merkezindeki liselerden boşalan binaların da; anaokulu, ilkokul ve ortaokullar için tahsis edileceğini ifade etti.
 

İHALESİ BİTTİ

Vali Yerlikaya, bir eğitim vakfının hayırsever üyelerinin destekleri ile yapılmak istenen 32 derslikli lisenin ihalesinin bittiği ve bu doğrultuda Çorlu eğitim kampusu içerisindeki lisenin ilkinin de bu olacağı müjdesini verdi. Ayrıca Vali Yerlikaya, bir tekstil firmasının da bu yönde çalışmasının olduğunu ifade ederek, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük eserim dediği Cumhuriyetimizin kazanımlarının eğitim ve dolayısı ile bu alanda yapılan yatırımlarla daha da güçlü hale gelecek. Bu konu ile ilgili yapılan ve yapılacak çalışmalara sonuna kadar destek olacağız” dedi. Vali Ali Yerlikaya’nın konuşmasından sonra açılış için kurdele kesimine geçildi ve yurt binasının resmi açılışı gerçekleştirildi.
 
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10